“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Menekültek: a legfontosabb a gyermekek és az anyák ellátása

Author: Főadmin Date: 2015. szeptember 04., péntek 15:48

 

A Baptista Szeretetszolgálat elsősorban a gyermekekre és az anyákra, valamint azokra a menekültekre fordítja figyelmét, akik útjuk során nélkülözték az egészségügyi ellátást. Csütörtökön dr. Varga Éva gyermekorvos és aneszteziológus, valamint az ő munkáját segítő Révész Balázs ápoló egész nap, egymás után látta el a betegeket. Jellemzően légúti megbetegedéssel, a higiénia hiányáról árulkodó bőrbetegségekkel, fizikai sérülésekkel fordultak hozzájuk a menekültek, akik között elég nagy számban voltak kisgyermekek is. A segélyszervezet szakembereinek munkáját önkéntes tolmácsok segítették. A Nyugati Pályaudvarnál kialakított ideiglenes „rendelő” előtt jellemzően türelmesen várakoztak a betegek, akik hálásan fogadták  Baptista Szeretetszolgálat orvosának és ápolójának segítségét. A helyszínre érkező civil önkéntesek közül sokan ajánlották fel, hogy gyógyszert vásárolnak, ezzel is segítve a doktornő munkáját: leginkább lázcsillapítóra és fertőtlenítő szerekre volt szükség. A Baptista Szeretetszolgálat minden nap ott van a pályaudvarnál és folytatja a betegek ellátását. A segélyszervezet esőtől védett területet alakít ki, igyekszik minden nap ételt, megfelelő ruhát, esőkabátot biztosítani a menekülteknek: nagy szükség van például megfelelő lábbelire, tornacipőre, hiszen sokan papucsban, sebes lábbal érkeztek Magyarországra.         

RELATED NEWS

Kanadai szakemberek tréningje a Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak

Budapest - Kiváló felkészülési lehetőséget nyújtott a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei számára az a tréning, amelyet a közelmúltban kanadai szakemberek tartottak a budapesti Baptista Házban, a Benczúr utcában.

Ünnepség az Akadémián, a Veritas első végzős osztályával

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat oktatási intézményeinek családjához tartozó – a közelmúltban Szenczy Sándor álmai nyomán megvalósult – Veritas Collegiate Academy Budapest Gimnázium első végzős osztályának bizonyítványosztó ünnepségét minap méltó helyszínen, a Magyar Tudományos Akadémián rendeztük meg.

Autós felvonulás: mintegy kétszáz gyermek a főváros legszebb útjain

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat szerdán ismét, immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg hagyományos autós jótékonysági akcióját.

Lap tetejére