“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Látogatás, tapasztalatcsere a Baptista Integrációs Központban

Author: Főadmin Date: 2016. március 02., szerda 15:33

 

Ghyczy Gellért, a Baptista Integrációs Központ munkatársa, a program szervezője elmondta, korábban is hangsúlyozták az együttműködést és a más szervezetek munkatársaival való kapcsolatfelvételt. E sorba illeszkedik a keddi látogatás is, amely igen hasznosnak bizonyult a segélyszervezet és az intézmény számára, hiszen lehetőség adódott a kötetlen tapasztalatszerzésre és cserére, amely fontos a (szociális) szakmai fejlődés szempontjából. Ghyczy Gellért szerint lényeges, hogy azok a szakemberek, akik a jogszabályi feltételeket, a finanszírozási kereteket előkészítik és tanácsot adnak a döntéshozók számára, helyszíni élményeket szerezzenek az intézményekben. Ezek segítséget nyújthatnak egy-egy probléma megoldásához, vagy szakértői anyag elkészítéséhez.

„A Baptista Integrációs Központ alapvetően fontosnak tartja a mindennapi munka során összegyűjtött  tapasztalatok átadását, hiszen a nyitottság és együttműködés az, amelynek keretében a szakmai munka fejlesztése elérhető. Örömteli, hogy a minisztérium szakmai főosztályának munkatársaiban partnerre találtunk e törekvésünkhöz”, értékelt Ghyczy Gellért.  A Baptista Szeretetszolgálat, illetve a Baptista Integrációs Központ vezetőinek az a szándéka, hogy hasonló látogatásokra invitálja más karitatív és az illetékes állami szervezetek, hivatalok érdeklődő munkatársait, szervezeti egységeinek tagjait. 

 

Fotó: Serafin József, a Baptista Integrációs Központ szociális módszertani vezetője tájékoztatta a vendégeket a Baptista Szeretetszolgálat működéséről

 

 

 

RELATED NEWS

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Lap tetejére