“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Korszerű logisztikai központunk épült a segélyezés, a rászorulók érdekében

Author: Főadmin Date: 2020. március 04., szerda 17:41

 

Pákozd – Március 4-én ünnepélyes külsőségek mellett avatták fel a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány újonnan épült logisztikai központját a Fejér megyei település melletti ipari parkban.

Az eseményen, az ünnepélyes szalagátvágást megelőzően Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára hangsúlyozta, a szeretetszolgálat a szükséget szenvedő emberek életét változtatja meg, hittel és szakértelemmel segít a rászorulókon Magyarországon és a határon túl egyaránt. A raktár megépülésével és az eszközpark bővítésével jelentősen javul a szervezet karitatív tevékenységének hatékonysága, így a hátrányos helyzetű családok reintegrációjának lehetőségei is szélesednek. Az államtitkár felidézte: a segélyszervezet 638 millió forint európai uniós pályázati forrást nyert el szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi létesítmények megújítására és bővítésére. Pákozd mellett más helyszíneken, Békésen, Miskolcon, Mátészalkán és Bükkszentmártonban is voltak hasonló fejlesztések, amelyek egyformán a magyarországi rászorultak megsegítését szolgálják. 

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Karitatív Tanács elnöke a pákozdi ünnepségen kiemelte: a kormány 4,5 milliárd forinttal támogat kilenc karitatív szervezetet céljaik elérésében. Ezek közül hét keresztény, egy izraelita, illetve a Magyar Vöröskeresztet is segítik, hogy raktárakat, szociális intézményeket építsenek és újítsanak fel szerte az országban. Az államtitkár megemlítette az is, hogy az Európai Unió 2021 és 2028 közötti támogatási időszakában nagyságrendileg ötmilliárd forintnyi anyagi segítséget terveznek biztosítani a karitatív szervezeteknek további terveik megvalósításához. Soltész Miklós elmondta, 2010 óta hat karitatív szervezet több mint 1 milliárd 650 millió forint értékű árut juttatott el 650 ezer embernek. Örömét fejezte ki annak okán, hogy a különböző élelmiszerláncok felajánlásaikkal egyre inkább támogatják az ilyen szervezetek munkáját.

Tessely Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője köszöntőjében ezt követően kiemelte, az újonnan épült logisztikai központ korszerű hátteret biztosít a baptisták humanitárius feladataihoz, az adománygyűjtő pont pedig a térség rászorulói mellett nagy segítséget nyújt a rászorulók gyorsabb eléréshez krízishelyzetekben.
Hári Tibor, a projekt szakmai vezetője, a segélyszervezet ügyvezető főigazgatója beszámolójában elmondta, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban elnyert forrásból az 1700 négyzetméteres raktár mellett egy oktatási terem és irodák létesültek. A projekt keretében gépjárműveket, raktári berendezéseket, karitatív segélyezésre, menekítésre használható eszközöket is beszereztek. Közölte: Békésen megújult egy női lakóotthon, Mátészalkán regionális logisztikai központ létesült, Miskolcon kibővült a szenvedélybeteg nők rehabilitációs lakóotthona, Bükkszentmártonban pedig a nevelőszülői hálózatban lévő szülők és gyerekek ideiglenes elhelyezésére szolgáló épület újult meg és bővült ki.  

Szilágyi Béla, a szeretetszolgálat alelnöke azt az időt idézte fel, amikor a Velencén alapított szervezet csaknem 25 éve először egy kisteherautónyi segélyt vitt a balkáni háború áldozatainak, karácsony előtt pedig néhány száz nyugatról érkezett cipősdoboz ajándékot osztott szét a környékbeli nagycsaládosoknak. A kezdeti lépéseket egyre bátrabb tettek követték, s az alapító Szenczy Sándor álma valóra vált.

 

RELATED NEWS

Kanadai szakemberek tréningje a Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak

Budapest - Kiváló felkészülési lehetőséget nyújtott a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei számára az a tréning, amelyet a közelmúltban kanadai szakemberek tartottak a budapesti Baptista Házban, a Benczúr utcában.

Ünnepség az Akadémián, a Veritas első végzős osztályával

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat oktatási intézményeinek családjához tartozó – a közelmúltban Szenczy Sándor álmai nyomán megvalósult – Veritas Collegiate Academy Budapest Gimnázium első végzős osztályának bizonyítványosztó ünnepségét minap méltó helyszínen, a Magyar Tudományos Akadémián rendeztük meg.

Autós felvonulás: mintegy kétszáz gyermek a főváros legszebb útjain

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat szerdán ismét, immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg hagyományos autós jótékonysági akcióját.

Lap tetejére