“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Konferencia az emberkereskedelemről

Author: Főadmin Date: 2015. november 03., kedd 13:42

 

A Baptista Szeretetszolgálat 2014-től 2016-ig a Pádovai Egyetem Emberi Jogi Központjával és a Velencei Önkormányzat Szociális Osztályával partnerségben valósít meg egy 24 hónapos Európai Bizottság által finanszírozott projektet, melynek címe: Emberkereskedelem és kizsákmányolás áldozatai a sebezhetőség és az illegalitás között. A programban partner még Franciaország és Románia, egy nizzai és egy bukaresti emberkereskedelem ellenes szervezet.

A program hangsúlyos része egy több napos tréning, amit a területen dolgozó szakemberek számára tart a segélyszervezet. Két egynapos képzést volt korábban Hatvanban és Kiskőrösön, a következő állomás Szarvas. November 4-től 6-ig a Liget Hotel látja vendégül több a több mint 60 résztvevőt, akik különféle területekről érkeznek. Olyan szakemberek ők, akik bármely módon találkozhatnak emberkereskedelem, illetve kizsákmányolás kiskorú, gyermek vagy felnőtt áldozataival. Tagjai a jelzőrendszernek és az áldozatirányító hálózatnak, pedagógusok, iskolaigazgatók, rendőrök, gyámok, gyermekotthonok nevelői, áldozatsegítő szakemberek, ügyészek, bírók, családsegítők, gyermekjóléti szakemberek, pártfogók.

A program a gyakorlati feladatokra összpontosít és tréning jelleggel képzi  a résztvevőket.

 

 

RELATED NEWS

Új gyermekhospice ház épül, az alapkövét helyeztük el

Törökbálint - A 28 éve alapított Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Tábitha Gyermekhospice Ház 2011-ben Törökbálinton nyitotta meg kapuit, az intézmény azóta ingyen támogatja a kis betegeket és családtagjaikat. Ma egy új épület alapkövét helyeztük el, amely egyedülálló fejlesztés Magyarországon.

„Én vagyok az élet kenyere…”: konferencia az önkéntességről

Budapest - A Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ konferenciára várta vendégeit csütörtökön Budapesten, a Benczúr utcai Baptista Házba – a téma az önkéntesség volt.

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Lap tetejére