“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Kanadai szakemberek tréningje a Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak

Author: Főadmin Date: 2024. július 11., csütörtök 11:42

 

Kiváló felkészülési lehetőséget nyújtott a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei számára az a tréning, amelyet a közelmúltban kanadai szakemberek tartottak a budapesti Baptista Házban, a Benczúr utcában.

Elsősorban olyan segítők számára adtak elméleti támogatást és új ismereteket, akik munkájuk során az ukrajnai háború menekültjeivel, esetenként lelki sérültjeivel foglalkoznak, de igen hasznos tudást közvetítettek előadásaikkal azoknak is, akik a hajléktalanellátás, vagy a szociális gondoskodás más területein – például a szegregációban, hátrányos helyzetű gyermekekkel – tevékenykednek olyanok között, akik a múltban valamilyen pszichés sérülést, lelki bántalmazást voltak kénytelenek átélni. A kanadai vendégek között volt gyakorló orvos, elismert pszichiáter, állami vezető és tapasztalt rendőrségi szakember is, mindannyian hivatásuk jeles képviselői hazájukban. Budapestre egy hasznos kárpátaljai tréningről érkeztek. Előadást tartottak egyebek mellett a poszttraumás stressz szindróma (PTSD) diagnosztikai jellemzőiről, a depresszió és a szorongás tüneteiről és kezeléséről, a traumák okozta lelki sebekről és erkölcsi sérülésekről, a jellemző viselkedési formákról. Téma volt továbbá a szenvedélybetegség és a kiégés kezelése, a mentális egészségre nevelés és az együttérzés nehézsége. A tengerentúli szakemberek beszámoltak azokról az eredményeikről és követendő, bevált terápiás módszereikről is, amelyeket munkájuk során lelki sérülésekkel küzdő betegek érdekében elértek, és amelyek a jövőben minták, példák lehetnek a Baptista Szeretetszolgálat intézményeiben és programjaiban dolgozók számára. 

RELATED NEWS

Ünnepség az Akadémián, a Veritas első végzős osztályával

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat oktatási intézményeinek családjához tartozó – a közelmúltban Szenczy Sándor álmai nyomán megvalósult – Veritas Collegiate Academy Budapest Gimnázium első végzős osztályának bizonyítványosztó ünnepségét minap méltó helyszínen, a Magyar Tudományos Akadémián rendeztük meg.

Autós felvonulás: mintegy kétszáz gyermek a főváros legszebb útjain

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat szerdán ismét, immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg hagyományos autós jótékonysági akcióját.

Új gyermekhospice ház épül, az alapkövét helyeztük el

Törökbálint - A 28 éve alapított Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Tábitha Gyermekhospice Ház 2011-ben Törökbálinton nyitotta meg kapuit, az intézmény azóta ingyen támogatja a kis betegeket és családtagjaikat. Ma egy új épület alapkövét helyeztük el, amely egyedülálló fejlesztés Magyarországon.

Lap tetejére