“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Ízek, formák, barátságok: nagyszerű hazai siker a 21. gasztronómiai versenyen

Author: Főadmin Date: 2016. április 13., szerda 11:31

 

Négy ország nyolc kétfős, egy szakácsból és egy felszolgálóból álló csapata mérte össze tudását a gasztronómia különböző területein. Az úgynevezett alapanyagkosár csupa hazai élelmiszerekből állt, ezek tartalmának listáját a rendezők már hónapokkal ezelőtt elküldték a külföldi résztvevőknek. Hiába: a tapolcaiak fölényét a külföldiek hosszú felkészülése sem tudta megkérdőjelezni. A neves gasztronómiai szakemberekből álló zsűri nem csak az ételek minőségét és külsejét, hanem a koktélkészítést („húsvét” és „Balaton, a magyar tenger” témakörben), a felszolgálást, de még a megterített asztalok látványát is pontozta.

A szakácsoknak négyfogásos menüt kellett készíteni. A két tapolcai csapat nyúlkolbászt, balatoni halászlét, bárány csevapot és túrólabdát, illetve marhanyelv kocsonyát, savanyúkáposztás pontylevest, bárány roládot és chilis-csokis túróbombát tett az asztalra, s végeredményben a tapolcai 6-os csapat (Keringer Krisztián és Takács Ákos) szerezte meg a győzelmet a tapolcai 5-ös csapat (Libinyi Bence és Páhi Adrián) előtt. Harmadik helyezett a stadthageni 7-es számú együttes lett. Az iskolák versenyét így természetesen Tapolca nyerte Stadthagen, Wroclaw és Carcassone előtt.

A díszebéd vendége volt Szabó Csaba, a Baptista Szeretetszolgálat oktatási igazgatója és Dobó Zoltán, Tapolca polgármestere is. Szollár Gyula, a Széchenyi István Baptista Gimnázium és Szakközépiskola igazgatója köszöntőjében felidézte, hogy az elmúlt 21 esztendő versenyein mennyi szép emléket gyűjtöttek a vetélkedés során. „A megterített asztalokat látva úgy érzem, egyre színvonalasabb lett ez az esemény, hiszen ma már maga az is versenyben dől el, ki képviselheti az iskolát”, mondta az intézményvezető. Majd hozzátette, „azon kívül, hogy más kultúrákkal találkozunk és más, távoli tájak gasztronómiáját ismerhetjük meg, évről-évre új barátságok szövődnek, miközben a fiatalok alkotva találkoznak egymással.”

A vendéglátók a vetélkedés megszervezése mellett gondoskodtak arról is, hogy a külföldi diákok és kísérőik megismerhessék Tapolca és a vidék nevezetességeit, szépségeit.           

 

 

 

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére