“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Idén is útjára indult az adventkor ajándékokat gyűjtő Mikulástroli!

Author: Főadmin Date: 2020. december 05., szombat 23:30

 

Budapest – A Mikulástrolin ajándékokat is várnak, amelyeket rászoruló gyerekekhez juttat majd el a Baptista Szeretetszolgálat.

 

Ünnepi díszbe öltöztetett Mikulástroli indul útjára a fővárosban szombaton. A járműben a Mikulás és a Krampusz várja az utasokat – közölte a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV). De várnak cipősdobozba csomagolt ajándékokat is, amelyeket a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) eljuttat a Baptista Szeretetszolgálatnak.

A BKK és a BKV ugyanis idén is csatlakozik a Baptista Szeretetszolgálat adománygyűjtő kampányához. Öt ügyfélközpontban is leadhatók a cipősdobozba csomagolt ajándékok: a Központi Ügyfélszolgálaton a Rumbach Centerben, a kelenföldi, a Széll Kálmán téri, a Szentlélek téri, valamint a Baross tériben. Ezek mellett 150 más gyűjtőpont is részt vesz a kampányban. A várt játékok, írószerek, édességek, higiéniai eszközök és könyvek önkéntesek segítségével jutnak el a leginkább rászoruló gyerekekhez.

A csuklós Mikulástroli mellett idén egy szóló trolibusz, a Fénytroli is teljes pompában járja a várost már december 5-étől. A Mikulástroli december 20-ától második Fénytroliként közlekedik majd. December 19-ig a 72M, a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 80-as és a 83-as trolibusz vonalán lehet majd a Mikulástrolival – később pedig a Fénytrolival – utazni. Számos esetben a belvárosig meghosszabbított útvonalon közlekednek majd: a 75-ös és a 77-es trolibusz vonalán például a Puskás Ferenc Stadionig, míg a 76-os és a 80-as trolibusz vonalán a Keleti pályaudvar helyett a Blaha Lujza térig meghosszabbított útvonalon jár a Mikulástroli. Utazni normál díjszabás szerint lehet rajta.

 

RELATED NEWS

Új gyermekhospice ház épül, az alapkövét helyeztük el

Törökbálint - A 28 éve alapított Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Tábitha Gyermekhospice Ház 2011-ben Törökbálinton nyitotta meg kapuit, az intézmény azóta ingyen támogatja a kis betegeket és családtagjaikat. Ma egy új épület alapkövét helyeztük el, amely egyedülálló fejlesztés Magyarországon.

„Én vagyok az élet kenyere…”: konferencia az önkéntességről

Budapest - A Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ konferenciára várta vendégeit csütörtökön Budapesten, a Benczúr utcai Baptista Házba – a téma az önkéntesség volt.

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Lap tetejére