“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Idén 44.761 cipősdoboz ajándékot gyűjtöttünk össze!

Author: Főadmin Date: 2022. december 22., csütörtök 11:47

 

Ebben az évben már 19. alkalommal szervezte meg az alapításának negyedszázados jubileumát ünneplő Baptista Szeretetszolgálat az országban általa meghonosított Cipősdoboz Akciót, amelynek során az ajándékokat rászoruló gyermekeknek juttatja el a szervezet, olyanoknak, akiknél talán más nem is kerül a fa alá. A fő gyűjtőpont, a Budapest belvárosában, a Városháza téren álló központ idén megújult, modern külsővel várta az adományozókat. A gyűjtési időszak december 20-án zárult le, addig országosan több mint négyszáz gyűjtőponton várták az összekészített cipősdobozokat.  

Az adventi időszakban a segélyszervezetnek összesen 44 ezer 761 darab cipősdoboz ajándékot sikerült összegyűjtenie és eljuttatnia a rászoruló gyerekekhez. A nehézségek az elmúlt évekhez képest nem csökkentek, ezt a szervezethez érkező számtalan kérés és üzenet egészen világosan jelezte: a gyűjtött cipősdoboz ajándékoknak a kétszeresére is könnyedén hálás gazdát találtak volna a segélymunkások.  

Az idei első ajándékokat a Budapest Arénában ötezer érdeklődő előtt megrendezett Cipősdoboz Gálán Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya adta át a gyerekeknek. A Baptista Szeretetszolgálat külön figyelmet fordított az ukrajnai háború elől hazánkba menekült, illetve a kelet-ukrajnai területekről Kárpátalján menedéket talált gyermekek megajándékozására: az ENSZ Menekültügyi Szervezetével való együttműködés erre is lehetőséget adott.

Ebben az esztendőben ismét nagyobb figyelmet sikerült szentelni az online cipősdobozokra, amely már néhány éve elérhető és népszerű lehetősége a dobozolóknak, folytatódott a (L)átható Szeretet program, amely a látássérült gyerekeket célozza meg. Érkeztek szállítmányok a határon túlról, a legtöbb ajándékot külföldön idén is az akcióhoz csatlakozó hollandiai magyarok gyűjtötték össze. A cipősdobozok eljutottak magyarországi gyermekotthonokba, óvodákba, iskolákba, de a Felvidékre, Vajdaságba és Erdélybe is.

Hálával és köszönettel tartozunk mindenki felé, aki szebbé tette a nélkülöző gyermekek Karácsonyát. Köszönjük a segítséget Cipősdoboz Nagyköveteinknek és támogatóinknak! A háborús válsághelyzet okozta új kihívásra – a sok önzetlen segítőre támaszkodva ­– igyekeztünk erőnkön felül sikeres választ adni. Szeretetszolgálatunk minden tagja, munkatársa és önkéntese nevében Istentől megáldott, Békés, Boldog Karácsonyt kívánunk!  

 

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére