“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Hazatértek Nepálból a baptista mentők a másfél éves magyar kislánnyal

Author: Főadmin Date: 2015. május 04., hétfő 10:51

 A Rescue 24 mentőcsapat hat napig dolgozott a földrengés sújtotta térségben, miközben folyamatosan kapcsolatot tartott az ENSZ OCHA képviseletével, a nepáli kormánnyal és helyi partnereivel. Az öttagú egység amerikai és helyi önkéntesekkel kiegészülve összesen 98 gyermeket és 166 felnőttek részesített orvosi ellátásban Katmanduban és a környező falvakban. A magyar segélyszervezet képviselői 18 ezer eurót vittek segélyként az országba, ebből részben több száz sátrat vásároltak, amelyből háromszázat a Katmandutól délre fekvő magashegység falvaiban osztottak szét, illetve további háromszázat a helyi szervezetek önkéntesei szállítottak el a katasztrófa miatt leginkább nélkülöző területekre. A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai további segítséget (egy-egy tonna lencsét, rizst és ivóvizet) is eljuttattak a túlélőknek. 

A család kérésére - a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium technikai segítségével – a Baptista Szeretetszolgálat speciális mentőcsapatával nepáli nagyszüleivel együtt Magyarországra érkezett az a másfél éves magyar kislány is, aki a földrengés miatt rekedt az országban.

RELATED NEWS

Kanadai szakemberek tréningje a Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak

Budapest - Kiváló felkészülési lehetőséget nyújtott a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei számára az a tréning, amelyet a közelmúltban kanadai szakemberek tartottak a budapesti Baptista Házban, a Benczúr utcában.

Ünnepség az Akadémián, a Veritas első végzős osztályával

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat oktatási intézményeinek családjához tartozó – a közelmúltban Szenczy Sándor álmai nyomán megvalósult – Veritas Collegiate Academy Budapest Gimnázium első végzős osztályának bizonyítványosztó ünnepségét minap méltó helyszínen, a Magyar Tudományos Akadémián rendeztük meg.

Autós felvonulás: mintegy kétszáz gyermek a főváros legszebb útjain

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat szerdán ismét, immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg hagyományos autós jótékonysági akcióját.

Lap tetejére