“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Fókuszban a tudás és a tapasztalat átadása: program a civilekért

Author: Főadmin Date: 2019. augusztus 09., péntek 20:02

 

Budapest - A Visegrádi Alap által támogatott nyugat-ukrajnai programunkban év eleje óta folynak képzések Nagydobronyban. A program keretében a résztvevők közül tizenketten kapnak lehetőséget arra, hogy valamelyik „visegrádi négyes“ országba látogassanak és négynapos tanulmányúton vegyenek részt.

Augusztus 5-én négyen érkeztek a Baptista Szeretetszolgálathoz Ungvárról és Nagydobronyból, ők mindannyian részt vettek a tavasszal Kárpátalján megtartott kapacitás-bővítési tréningsorozaton. Vendégeink szociális területről jöttek, volt közöttük pedagógus, intézményvezető és szociális munkás is. A négy nap alatt elég komoly szakmai programot sikerült megvalósítani. A szeretetszolgálat bemutatta tevékenységének különböző területeit, hangsúlyozva a kommunikációs, az emberkereskedelem elleni és a drogprevenciós tevékenységeket.

Ellátogattunk egy, a segélyszervezet által fenntartott hajléktalanszállóra, és a Országos Szociális Segítő Központba is, bepillantást kaptunk az intémények mindennapi életébe. Meglátogattunk egy profitorientált szervezetet, ahol nagyon sokat fordítanak alapítványok támogatására, tőlük a PR menedzsment témakörében hallgattunk meg egy előadást. Voltunk egy úgynevezett ifjúsági pontban, ahová a kallódó fiatalok térhetnek be, hogy az iskola után értelmesen töltsék el a szabadidejüket. Vendégeink találkozón vettek részt a Külügyminisztérium Nemzetközi Fejlesztési Főosztályán, ahol a magyar állami, illetve Ukrajna uniós támogatásáról esett szó, ellátogattunk a Nemzetközi Migrációs Szervezethez, ahol az Ukrajna elfoglalt területeiről elmenekült migránsok letelepedésének kérdése volt az egyik fő téma. 

A találkozás fókuszában a szeretetszolgálat által szociális téren felhalmozott gyakorlati és elméleti tudás bemutatása, és átadása állt. Legfőbb üzenetünk az volt, hogy civil szervezetként folyamatosan kopogni kell a hivatalok ajtaján, és keresni a lehetőséget arra, miként lehet a kitalált célokat elérni, megvalósítani. „Ma is hallom kopogni a cipőmet, a hivatalok hosszú, üres folyosóin“ – mondta egyik kollégánk. Bár nem ezt kívánjuk az ukrán civil szervezeteknek, de azt mindenképp, hogy legyen elég kitartás és erő bennük, hogy lelkesedésükkel hasznos munkát tudjanak véghezvinni az általuk képviselt szociális területeken.

 


RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére