“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Fogvatartottak családi kapcsolaterősítő tábora Velencén

Author: Főadmin Date: 2015. július 07., kedd 11:04

Vasárnap este zárult Velencén a fogvatartottak családi kapcsolaterősítő tábora.

A fogvatartottak re-integrációja szempontjából meghatározó kérdés, hogy volt-e családja, illetve, hogy megmarad-e a családja a büntetés végéig, és visszafogadja-e? Ezért igen lényeges a családi kapcsolatok megőrzése és erősítése.

A baracskai és a budapesti bv. intézetekből kiengedett fogvatartottak az elmúlt héten a Baptista Szeretetszolgálat támogatásának köszönhetően Velencén üdülhettek. A hét folyamán a pihenés mellett Jónás próféta története alapján gondolhatták végig és értékelhették át saját életüket:

1) Isten szól, de én a magam feje után megyek... és ennek következményei leszenk...

2) Amikor a többiek "beáldoznak"...

3) A nyomorúság és a szenvedés, mint Istenhez vezető út...

4) Az Istennek való engedelmesség, és áldásai...

5) A kegyelmet nyert ember kegyetlensége...

Reggeli után a gyerekekkel vette át a történetet Szénási Jonathan Sándor intézeti lelkipásztor (Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, Baracska). Esténként felváltva tartottak családi esti áhítatot L. Molnár István lelkipásztorral, a Budapesti Fegyház és Börtön börtönlelkészével.

Bízunk abban, hogy a közösen töltött tartalmas hét hozzásegíti a fogvatartottakat és családtagjaikat a szabadulást követő zökkenőmentes újrakezdéshez.

RELATED NEWS

November 24-én, pénteken elindult az idei, sorban a 20. Cipősdoboz Akció

Idén 20. alkalommal szervezi meg a Baptista Szeretetszolgálat a Cipősdoboz Akciót, mely mára Magyarország legnagyobb karácsonyi segélyakciójává vált. Az ajándékokat rászoruló gyermekeknek juttatjuk el, olyanoknak, akiknél talán más nem is kerül a fa alá.

Fejlesztés Seregélyesen: épületszárnnyal bővült a Hétszínvirág baptista óvoda

Seregélyes - Új bölcsődei szárnnyal bővült a seregélyesi Hétszínvirág Baptista Óvoda épülete, melyben november elején kezdődhetett az oktató-nevelő munka.

A baptista gimnázium viszonyítási pont a tehetséggondozás területén

Budapest - A Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára mondott köszöntőt az Addetur Baptista Gimnázium, Technikum és Szakiskola fennállásának 30. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.

Lap tetejére