“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Európai baptista vezetők a Baptista Szeretetszolgálatnál

Author: Főadmin Date: 2024. szeptember 28., szombat 15:43

 

Törökbálint, Velence, Székesfehérvár, Pákozd - Az oktatás, a speciális mentés, a szociális és a logisztikai munka egy-egy fontos szeletével ismerkedtek meg azok a vendégek, akik pénteken délután fővárosi programjukat kiegészítve több Baptista Szeretetszolgálat által fenntartott intézményt és szervezetet is meglátogattak.  

 

Szeptember 28-án, szombaton ért véget Budapesten az európai baptista vezetők – mintegy százötven küldött – négynapos, sokatmondóan Korszakváltás elnevezést viselő, az öreg kontinens új kihívásait feldolgozó és azokra választ kereső konferenciája, amely idén a Magyarországi Baptista Egyház vendégszeretetét élvezte. A Baptista Világszövetség százharmincnégy országban kétszázhatvan gyülekezetbe és szervezetbe tömörült ötvenegymillió keresztyén hívő közössége, az Európai Baptista Föderáció (EBF) pedig körülbelül nyolcszázezer tagot ölel fel ötvenkilenc tagszervezetben Európa, Közép-Ázsia és a Közel-Kelet ötvenkét államában.

A nigériai Lagosban tartott ülésén a Baptista Világszövetség Főtanácsa a nyár közepén egyhangúlag tizenhárom új tagot hagyott jóvá, az új tagszervezetek közül tíz afrikai, ám a tagsággal elismerték a Baptista Szeretetszolgálat tevékenységét is. Pénteken délután az Európai Baptista Föderáció konferenciájára érkezett delegáltak egy népes csoportja négy intézményt is meglátogatott. A vendégek először a törökbálinti Tábitha Gyermekhospice Ház építkezésén jártak, később egy gyors látogatást tettek a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő velencei Zöldliget-iskolában, majd a székesfehérvári Befogadlak Baptista Gyermekotthonban hallgatták meg Hári Tibor ügyvezető főigazgató és Köbli Kitti intézményvezető tájékoztatását.  

Empátia, szeretet és következetesség: e fogalmak köré csoportosítható a telt házzal, negyvennyolc fővel működő otthon küldetése, hangzott el a 2015-ben felújított intézményben, amit három éve vett át fenntartóként a Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Országos Szociális Intézményfenntartó Központ. A fiatal lakók elsősorban rossz családi és lakáskörülmények miatt, nem ritkán erőszakos környezetből kerülnek az otthonba, ezért szinte mindannyian pszichiáter segítségére szorulnak. Jelen van a klasszikus, „árvaház-jellegű”, és több speciálisnak mondható ellátási forma is.

Az európai baptista vezetők a programot a segélyszervezet pákozdi logisztikai központjában zárták, ahol Gál Dávid ügyvezető főigazgató, Király Norbert logisztikai igazgató és Szabó Márk marketing vezető általános jellegű tájékoztatói mellett Klupács Péter mentő mutatta be azt a tevékenységet, amit háborúk és természeti katasztrófák – például a törökországi földrengés, vagy éppen a dunai árvíz –  idején végeztek a Rescue24 speciális mentőcsoport tagjai.

 

 

RELATED NEWS

Megállapodást kötött az MKI, a baptista egyház és a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - Együttműködési megállapodást kötött a Magyarságkutató Intézet (MKI), a Magyarországi Baptista Egyház és a Baptista Szeretetszolgálat hétfőn.

Felkészülten földön, vízen, de még a levegőben is!

Dunakanyar – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei az elmúlt napokban mindent megtettek azért, hogy felkészülten fogadhassuk a Duna tetőzését.

A BSZ Operatív Törzs koordinálja a munkát, a szolgálatot folytatjuk

Tahi - A Baptista Szeretetszolgálat szeptember 15-én, vasárnap léptette hatályba az operatív törzs működését, amely folyamatosan nyomon követi az árvízi védekezést és hétfőtől már tevőlegesen részt vesz a védekezési munkálatokban.

Lap tetejére