“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Európa-nap a közelmúlt tapasztalataival és a jövő elképzeléseivel

Author: Főadmin Date: 2015. május 11., hétfő 13:07

A Margitszigeti Atlétikai Centrumban várta az érdeklődőket május 9-én, szombaton az Európai Bizottság magyarországi képviselete által rendezett Európa-nap, a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai a Külgazdasági és Külügyminisztérium meghívását fogadták el az eseményre. Szabó Márk és Fehér Bertalan minap érkeztek haza Nepálból, ahol a földrengés sújtotta térségben tevékenykedtek: tapasztalataikról számoltak be a rendezvény vendégeinek. Baczkó Zsuzsanna nemzetközi program-koordinátor a segélyszervezet aktuális uniós projektjeiről számolt be. Beszélt a szegény országok támogatásának lehetőségeiről, a mikrohitelezésről, a „Museo Mundial” elnevezésű programról, az ENSZ által elfogadott millenniumi fejlesztési célokról: több más mellett a küzdelemről a környezeti fenntarthatóságért, a nemek közötti egyenlőségért, a tanuláshoz való jogért és a gyermekhalandóság csökkentéséért. 

RELATED NEWS

Kanadai szakemberek tréningje a Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak

Budapest - Kiváló felkészülési lehetőséget nyújtott a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei számára az a tréning, amelyet a közelmúltban kanadai szakemberek tartottak a budapesti Baptista Házban, a Benczúr utcában.

Ünnepség az Akadémián, a Veritas első végzős osztályával

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat oktatási intézményeinek családjához tartozó – a közelmúltban Szenczy Sándor álmai nyomán megvalósult – Veritas Collegiate Academy Budapest Gimnázium első végzős osztályának bizonyítványosztó ünnepségét minap méltó helyszínen, a Magyar Tudományos Akadémián rendeztük meg.

Autós felvonulás: mintegy kétszáz gyermek a főváros legszebb útjain

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat szerdán ismét, immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg hagyományos autós jótékonysági akcióját.

Lap tetejére