X

“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Támogatás a rendőrségnek, segítve a határon szolgálók munkáját

Author: Főadmin Date: 2017. június 02., péntek 11:15

 

Dunakeszi – A migránsválság kialakulása óta katonáink és rendőreink rendvédelmi és határőrizeti feladatokat hajtanak végre a déli határszakasz területén. A rendőrök munkáját négylábú társaik segítik: dolguk igen fontos, megérdemlik, hogy tisztelegjünk előttük. A Baptista Szeretetszolgálat Tisztelet a Hősöknek elnevezésű programjának keretén belül június elsején kétszázezer forint értékben adott át támogatást, ezzel a rendőrség a határon szolgálatot teljesítő rendőrkutyák ellátását javíthatja.  

 

A segélyszervezet – a tavaly életre hívott „Állati Álmok” elnevezésű kampánya keretében – az országhatárokon szolgáló, valamint a katasztrófák után bevetett, túlélőket kutató mentő és kereső kutyusok támogatását is céljául választotta. A Baptista Szeretetszolgálat 2016 végén részt vett a Fressnapf  „Segítő kéz - Állati Küldetés” (http://www.fressnapf.hu/segito-kez-allati-kuldetes/)  kampányban, melynek során harmadik helyezést ért el. A helyezésért járó támogatás átadása június 1-én történt meg Dunakeszin, a rendőrség kutyakiképző központjában.

Kovács Péter rendőr főtörzszászlós és kollégája kutyájukkal többször láttak már el feladatot a déli határszakasz területén. A kiképzéshez szükséges eszközöket az egyik Fressnapf-boltban a rendőrök és a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai közösen vásárolták meg. A határon feladatot ellátó kutyusok sokkal jobban ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, mint a városi közterületeken szolgáló társaik. Különböző fertőzések és élősködők is veszélyeztetik egészségüket: Kovács Péternek nemrég egyik 5 éves szolgálati kutyáját kellett „nyugdíjazni” betegsége miatt. A rendőrök társként tekintenek négylábú segítőikre, akikben mindig megbízhatnak és számíthatnak rájuk bármilyen helyzetet kelljen megoldaniuk. A mondás, hogy „a kutya az ember leghűségesebb társa”, rájuk hatványozottan igaz, mert akár az életüket is kockáztatják gazdájukért, a biztonságért – értünk!

 

 

 

Segítse hűséges négylábú társainkat! 

A rendőrkutyáknál általában öt-hat év az átlagos szolgálati idő – Jelenleg csak a rendőrségnél 500-600 kutya szolgál – A rendőrkutyák zöme németjuhász, de mellettük vannak maliniosok, rottweilerek, de schnauzerek, labradorok, hannoveri vérebek, magyar vizslák és spánielek is – Keverék kutyák ugyancsak dolgoznak kiváló teljesítményt nyújtva – A kutyák zöme a közterületeken az időjárás viszontagságainak kitéve és veszélyes körülmények között látják el feladataikat,  a mentő- és keresőkutyák a katasztrófák során életeket mentenek – A határvédelemben közel félszáz kutya is részt vesz.

Biztonságunk az ő biztonságuk is!

 


RELATED NEWS

Újra elindult a Cipősdoboz Akció

Idén 19. alkalommal szervezi meg a Baptista Szeretetszolgálat a Cipősdoboz Akciót, mely mára Magyarország legnagyobb karácsonyi segélyakciójává vált. Az ajándékokat rászoruló gyermekeknek juttatja el a szervezet, olyanoknak, akiknél talán más nem is kerül a fa alá.

Csillagmajor: új intézményt adtunk át a rászoruló családok megsegítéséért

Békés – November 23-án átadtuk a Csillagmajor Családok Átmeneti Otthonát. A Baptista Szeretetszolgálatnak ez az első intézménye abban a megyében, a Csillagmajor nehéz helyzetbe került családok számára biztosít átmeneti otthont, és nyújt segítséget.

Szeretet és szolgálat: ünnep a Szociális Munka Napján

Budapest - A Szociális Munka Napján a Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Országos Szociális Segítő Központ és a Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ hálózatában dolgozók is együtt ünnepeltek a szeretet és a szolgálat jegyében.

Lap tetejére