“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Eredményes a baptista ifjúsági sakkcsapat

Author: Főadmin Date: 2015. augusztus 31., hétfő 14:59

 

A Baptista Szeretetszolgálat iskoláiban két éve hirdette meg Szenczy Sándor, a szervezet vezetője a sakk-oktatás bevezetését, ami egyes baptista általános iskolákban még az órarendbe is bekerült. A sakknak közismertek a pozitív hatásai különösen az ifjúság számára: növeli a koncentráció-készséget, az önfegyelmet, fejleszti a gondos megfigyelést és észlelést, a pontos emlékezetet, a kritikai gondolkodást, a problémamegoldó képességet és a megosztott figyelem képességét. A sportágban tehetséges gyerekekkel nemzetközi mester foglalkozik, a baptista iskolások versenyeken mérhetik össze tudásukat az ország legjobbjaival.

A Baptista Sakkiskola Velence országos válogatott csapata az idei Magyar Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Sakk Csapatbajnokságon augusztus végén a 22 induló együttes között a negyedik helyen végzett. A csapat legjobb pontszerzője Csíki Endre volt, aki az éltáblán 8 fordulóból 6,5 ponttal a csapat legerősebb pontgyűjtőjeként végzett. További ponterős versenyzőnek bizonyult Vicze Zsófia 8/5,5 valamint Barsi Botond és Páter Péter 5-5 ponttal. Lukács Anna 4,5 egységgel szintén jól teljesített. Demeter Dorina 4 játszmából 2,5 ponttal segítette a csapatot, Vicze Kata 5/1,0 pontot szerzett, Bodrogi Lilla pedig játékával támogatta társait. A csapat edzője Molnár Béla nemzetközi mester volt.

Az eredmény jól mutatja, hogy a baptista oktatási intézményekben bevezetett sakk-oktatás és tehetséggondozás oktatási programként és sportágként is eredményes.

 

RELATED NEWS

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Lap tetejére