“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Elindult a YouLead projekt

Author: Főadmin Date: 2023. január 09., hétfő 12:25

Budapesten megrendezésre került a YouLead projekt kick-off műhelybeszélgetés a közeljövőben megrendezésre kerülő vitaverseny sorozatról, annak szabályrendszeréről. További hasonló megbeszélésekre kerül sor január hó folyamán a jelentkezett iskolák tanárai részére.

Emlékeztetőül a YouLead projekt 2022 év végén kezdődött és az EU, CERV -Citizens, Equality, Rights and Values Programme által támogatott. A projekt célja, hogy bevonja a fiatalokat a civil szerepvállalás fontos kérdéseibe, így például az Európai Unió működése és az éghajlatváltozás témájába, mind ezt egy demokratikus keretek között megvalósított vitaversenyen keresztül. A vitaversenyek hozzájárul a polgárosodás és érdekképviseleti szemlélet kialakításához.

A nemzeti vitaverseny fordulók 2023 februárjában kezdődnek el Magyarországon. A vitaverseny során a két csapatnak egymással szemben megfelelő kutatási eredményekkel, bizonyítékokkal alátámasztva kell megvédenie az álláspontját. A vita módszertana jelen esetben azt a célt is szolgálja, hogy globális kérdésekről történő véleményütköztetésen keresztül lehetőséget adjon a fiatalok számára a véleményük kifejtésére. A vitaverseny, mint módszer ugyanakkor hozzáadott értéket és innovációt kínál a diákok és tanárok számára, mivel lehetővé teszi akár a tananyag részeként, akár a tananyagon kívüli foglalkozások keretében a fent felsorolt készségek és ismeretek fejlesztését.

A fentieken túl a vita, mint oktatási módszer számos egyéb területen is segíti a hallgató fejlődését, így például segíti a nyilvános szereplést, a kifejezésmód fejlődését, a vitapartnerekkel történő együttműködést, a más vélemények tiszteletben tartását, ugyanakkor elősegíti a demokratikus értékrendek betartását, a szabályok tiszteletére és egészséges versenyszellemre nevel.

Pillanatképek a YouLead vitaversenyre felkészítő műhelybeszélgetésekről. A házi vitaversenyek 2023.02.01.-én hivatalosan vette kezdetét 10 iskola, 50 tanár és 300 diák bevonásával. Sok sikert a felkészüléshez, a versenyekhez! YouLead projekt csapat!

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

Lap tetejére