“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Életet mentett a szociális munkás

Author: Főadmin Date: 2017. január 10., kedd 10:03

 

Balogh Hajnalka szociális gondozó munkatársával reggel 9 órakor érkezett a háromemeletes váci társasházhoz és először kaputelefonon hívta a nénit, akiről a helyi kórház szociális osztályának vezetőjétől tudott. Próbálkozására senki sem jelentkezett, mint ahogyan a megadott telefonszámot is hiába hívta. Egy lakó segítségével jutottak be a házba, de csengetésükre az ajtó mögül csak a néni kiáltását hallották: nem tudott felkelni és ajtót nyitni, hosszú ideje nem tudott enni és a gyógyszeréhez sem jutott hozzá. A gondozók haladéktalanul hívták a 112-es segélyhívót. A tűzoltók érkeztek először és a biztonsági ajtó miatt létráról, az ablakon keresztül jutottak be a lakásba, majd az ablakot betörve nyitottak ajtót a mentősöknek, akik azonnal megkezdték az idős személy ellátását. A néni elmondta, hogy két, vagy három napja fekszik már a földön, miután elesett. Nagy fájdalmak közepette teste kiszáradt és élete a kihűlés miatt volt a legnagyobb veszélyben. Az idős asszonyt a mentők kórházba szállították és a segélyszervezet munkatársai azóta is látogatják.  

 

RELATED NEWS

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Lap tetejére