“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Életet mentett a szociális munkás

Author: Főadmin Date: 2017. január 10., kedd 10:03

 

Balogh Hajnalka szociális gondozó munkatársával reggel 9 órakor érkezett a háromemeletes váci társasházhoz és először kaputelefonon hívta a nénit, akiről a helyi kórház szociális osztályának vezetőjétől tudott. Próbálkozására senki sem jelentkezett, mint ahogyan a megadott telefonszámot is hiába hívta. Egy lakó segítségével jutottak be a házba, de csengetésükre az ajtó mögül csak a néni kiáltását hallották: nem tudott felkelni és ajtót nyitni, hosszú ideje nem tudott enni és a gyógyszeréhez sem jutott hozzá. A gondozók haladéktalanul hívták a 112-es segélyhívót. A tűzoltók érkeztek először és a biztonsági ajtó miatt létráról, az ablakon keresztül jutottak be a lakásba, majd az ablakot betörve nyitottak ajtót a mentősöknek, akik azonnal megkezdték az idős személy ellátását. A néni elmondta, hogy két, vagy három napja fekszik már a földön, miután elesett. Nagy fájdalmak közepette teste kiszáradt és élete a kihűlés miatt volt a legnagyobb veszélyben. Az idős asszonyt a mentők kórházba szállították és a segélyszervezet munkatársai azóta is látogatják.  

 

RELATED NEWS

Európai baptista vezetők a Baptista Szeretetszolgálatnál

Törökbálint, Velence, Székesfehérvár, Pákozd - Az oktatás, a speciális mentés, a szociális és a logisztikai munka egy-egy fontos szeletével ismerkedtek meg azok a vendégek, akik pénteken délután fővárosi programjukat kiegészítve több Baptista Szeretetszolgálat által fenntartott intézményt és szervezetet is meglátogattak.

Megállapodást kötött az MKI, a baptista egyház és a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - Együttműködési megállapodást kötött a Magyarságkutató Intézet (MKI), a Magyarországi Baptista Egyház és a Baptista Szeretetszolgálat hétfőn.

Felkészülten földön, vízen, de még a levegőben is!

Dunakanyar – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei az elmúlt napokban mindent megtettek azért, hogy felkészülten fogadhassuk a Duna tetőzését.

Lap tetejére