“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Egyenlő esélyeket minden babának!

Author: Főadmin Date: 2023. május 12., péntek 11:21

 

Sok olyan település van Magyarországon, ahol egy kisbaba már a születése pillanatában hátrányos helyzetű, hiányoznak a családban az alapvető felszerelések a gondozásához.

Te is segíthetsz, hogy minden baba egyenlő esélyekkel indulhasson az életben!

Hozd be hozzánk kisbabád kinőtt ruháit, megunt játékait, egyéb használati eszközeit, de akár újakat is szívesen fogadunk! A cél, hogy felszereljünk tíz olyan babasarkot, melyekkel a hátrányos régiókban megindulhat a felzárkóztatás. 

A Baptista Szeretetszolgálat a magyar kormány Felzárkózó Települések nevű programjának keretén belül 21 településen valósít meg komplex településfelzárkóztatást. 12 meglévő és 9 új (április 1-től) településért vagyunk most felelősek. Több hatásterület (oktatásfejlesztés, lakhatás, munkaszocializáció, szociális munka, egészségfejlesztés, stb.) mellett kiemelten foglalkozunk a koragyerekkorral, azon belül is az első 1000 nappal (0-3 évesek). A koragyerekkori hátránykompenzációs tevékenységeink közül a legnagyobb a biztos kezdet szemlélet. Minden jelenlét ponton (ez olyan épület a felzárkóztatni kívánt falvakban, ahol a segítő tevékenységet folytatjuk) kialakítunk egy olyan helyiséget, ahol a koragyerekkor intézményes szereplői (védőnő, gyermekvédelem, családsegítő, fejlesztő szakemberek, stb.) kapnak lehetőséget csoportfoglalkozás keretében a kismamákkal, kisgyermekekkel való foglalkozásra. Elsődleges cél a mozgásfejlesztés, szülői szerepek megerősítése, hátránykompenzáció, tudásmegosztás a szülők és szakemberek között.

Tíz babasarok felszerelését tűztük ki most célul, ehhez minden segítséget elfogadunk, hiszen a jelenlétpontok Magyarország leghátrányosabb régióikban vannak. Szívesen fogadunk új és olyan használt, de még jó állapotú babaruhákat, játékokat, melyeket a családoknak adhatunk, hogy otthon is hasznosítsák a tanfolyamainkon tanultakat, s hogy enyhíthessük mindennapi problémáikat.

Hogyan segíthetsz?

Ha személyesen szeretnéd leadni már nem használt tárgyaidat, Budapesten három helyen teheted meg:

  1. Czeizel Intézet 1016 Bérc utca 23.
  2. Czeizel Intézet 1025 Felső Zöldmáli út 13.
  3. Baptista Szeretetszolgálat 1143. Hungária krt. 69.

A pákozdi logisztikai központunkba szintén behozhatod adományod.

 

Ezen kívül online is adományozhatsz pár kattintással a Lililut Játékvilág jóvoltából. Május 31-ig kétféle babacsomag online megvásárlásával hozzájárulhatsz ahhoz, hogy új fejlesztő és logikai játékokkal, pihe-puha plüssökkel tegyük színesebbé az apróságok első éveit a legszegényebb településeken. 2000 és 4000 Ft-os támogatói csomag közül választhatsz: bit.ly/liliput-baba-adomany

Ezen kívül pénzadománnyal is segíthetsz, hogy minden baba egyenlő esélyekkel indulhasson az életben:

Pénzadományodat BABA megjegyzéssel az alábbi számlaszámra küldheted:

Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány

10918001-55555555-55555555

 

Segítségedet hálásan köszönjük a több ezer kisbaba nevében, aki támogatásra vár!

 

 

RELATED NEWS

Új gyermekhospice ház épül, az alapkövét helyeztük el

Törökbálint - A 28 éve alapított Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Tábitha Gyermekhospice Ház 2011-ben Törökbálinton nyitotta meg kapuit, az intézmény azóta ingyen támogatja a kis betegeket és családtagjaikat. Ma egy új épület alapkövét helyeztük el, amely egyedülálló fejlesztés Magyarországon.

„Én vagyok az élet kenyere…”: konferencia az önkéntességről

Budapest - A Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ konferenciára várta vendégeit csütörtökön Budapesten, a Benczúr utcai Baptista Házba – a téma az önkéntesség volt.

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Lap tetejére