“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Egy nap az emlékekért, a reményért

Author: Főadmin Date: 2017. április 29., szombat 20:08

 

Törökbálint  – A beteg gyermekek és az érintett családok életminőségének a javítására specializálódott, hazánkban különlegesnek számító, hatodik éve működő Tábitha Gyermekhospice Ház fenntartását tavaly óta a Baptista Szeretetszolgálat végzi. Április 28-án, pénteken megható ünnepség helyszíne volt az intézmény.

Az Emlékezésnap keretében immár ötödik alkalommal a házban elhunyt, illetve életvégi ellátásuk során az intézménnyel kapcsolatba került gyermekek hozzátartozóit látták vendégül, őket köszöntötte dr. Benyó Gábor orvosigazgató. A program célja a közös emlékezés és gyászkezelés volt, ezt szakmai segítség, pszichológus által vezetett beszélgetés, érző és értő műsorok szolgálták. A látogatók együtt gyújtottak mécsest, megfestették az emlékezés kertjében a kavicsokat, luftballonokat engedtek az ég felé. Boldizsár Ildikó meseterápiás programjáról és Bársony Péter brácsaművész zenéjéről a műsort követő családias beszélgetés során a legtöbben lelkesen nyilatkoztak.

A Tábitha Gyermekhospice Ház 2011 szeptemberében nyitotta meg kapuit Törökbálinton, miután Galambos László, az alapító családi házát ajánlotta fel és a működést is finanszírozta. A létesítményt azóta a Tábitha Non Profit Kft. üzemelteti, amelynek új tulajdonosa, a Baptista Szeretetszolgálat stabil, átlátható pénzügyi háttér mellett a független szakmai munka körülményeit is biztosítja. Tavaly Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége is ott volt az ország legnagyobb gyermekhospice házának ötödik születésnapi ünnepségén, ahol bejelentették: a helyi önkormányzat és a dán Velux Foundation - nagy összegű - támogatásával tovább fejlesztik, bővítik a törökbálinti intézményt, hogy még több nehéz helyzetbe került család részesülhessen segítségben.

 

 


RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére