“WITH FAITH AND COMPETENCE”

#ClimateOfChange Vitaverseny jelenlegi állása - 1. Forduló

Author: Főadmin Date: 2021. március 12., péntek 12:47

A #ClimateOfChange nemzetközi kampány keretében rendkívül sokat foglalkozunk a kultúrateremtés fogalmával. Az emberi jellemet alapvetően meghatározza, miképp gondolkodunk, cselekszünk, beszélgetünk, és adott esetben vitázunk a társadalmunkat és a Földünket érintő globális kérdésekről. Ráadásul még ennél is fontosabb, milyen kultúrát tudunk átadni a felnövekvő generációnak, melyet impulzusok tömege terelget, befolyásol minden nap. 

Hazánkban elindítottuk a középfokú és felsőoktatási intézmények országos vitaversenyét. Az első fordulóban közel száz középiskolás diák folytatott le online vitákat „pro”, illetve „kontra” érveket ütköztetve alapvetően a következő tételmondatról: „A klímaváltozás egy valós probléma, ami azonnali és egységes lépéseket igényel az EU államaitól.” Órákon át taglalható a kérdéskör, ezért is elképesztően izgalmas, amikor szakmai bírák jelenlétében három felszólaló diák egyenként három percben, valamint szabadvita keretében mondhatja el a kutatásain és tényeken alapuló érveit. 

A következőkben még két fordulót rendezünk meg, amelynek során – a pontszámok alapján – a három legjobb csapat közül emelkedik ki a nemzeti győztes, amely lehetőséget kap majd arra, hogy az európai uniós #ClimateOfChange kampány tizenhárom partnerországának győztesével mérje össze tudását Brüsszelben. 

 

Jó felkészülést és izgalmas vitákat kívánunk a versenysorozat résztvevőinek!  


A #ClimateOfChange programról részletes információk a www.baptistasegely.hu/coc, illetve a www.climateofchange.info/hungary oldalon találhatóak.

 

 

RELATED NEWS

Kanadai szakemberek tréningje a Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak

Budapest - Kiváló felkészülési lehetőséget nyújtott a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei számára az a tréning, amelyet a közelmúltban kanadai szakemberek tartottak a budapesti Baptista Házban, a Benczúr utcában.

Ünnepség az Akadémián, a Veritas első végzős osztályával

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat oktatási intézményeinek családjához tartozó – a közelmúltban Szenczy Sándor álmai nyomán megvalósult – Veritas Collegiate Academy Budapest Gimnázium első végzős osztályának bizonyítványosztó ünnepségét minap méltó helyszínen, a Magyar Tudományos Akadémián rendeztük meg.

Autós felvonulás: mintegy kétszáz gyermek a főváros legszebb útjain

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat szerdán ismét, immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg hagyományos autós jótékonysági akcióját.

Lap tetejére