“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Cipősdoboz Akció 2017: támogatóinkat köszöntöttük

Author: Főadmin Date: 2018. január 29., hétfő 22:48

 

Budapest – Idén is a Kempinski Hotel Corvinus adott helyszínt annak a rendezvénynek, amelynek során a Baptista Szeretetszolgálat megköszönte támogatóinak mindazt a segítséget, amellyel sok ezer rászoruló kisgyermek karácsonyát tehette nem csak szebbé, de talán egy kicsit boldogabbá is a 2017-es esztendő karácsonyán.  

Január 29-én, hétfőn a házigazda hotel nevében Dudás Ildikó köszöntötte a megjelenteket, hangsúlyozva, a Cipősdoboz Akció amennyire egyszerű, annyira nagyszerű ötlet, és büszkék arra, hogy ők is ott lehettek a segítők sorában. Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke Nemes Anna televíziós műsorvezetővel lépett a mikrofon elé. A lelkész az akció születését és kezdeteit idézte fel, s reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy 2018-ban sikerüljön átlépni az 50 ezres határt az összegyűjtött cipősdoboz ajándékok mennyiségével. Vujity Tvrtko újságíró arról szólt, ő a Baptista Szeretetszolgálat vezetői és munkatársai között tanulta meg, mennyivel jobb adni, mint kapni, majd Pulitzer-emlékdíját Nemes Annának, a Tábitha Gyermekhospice Ház háziasszonyának adta át.   

Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke arra emlékeztetett, a több mint 48 ezer összegyűjtött cipősdoboz mögött 350 gyülekezet munkája áll, majd Istennek köszönetet mondva, a Mindenható áldását kérve mondott imát.  

A Baptista Szeretetszolgálat tavaly 14. alkalommalhirdette meg a Cipősdoboz Akciót, hogy cipősdobozba csomagolt ajándékkal tegye szebbé a rászoruló gyerekek karácsonyát.  Az akció honlapján útmutatást adtak a csomagok elkészítéséhez, melyeket még karácsony előtt eljuttattak a gyerekekhez: nevelőotthonokban lakókhoz, mélyszegénységben élőkhöz, vagy Böjte Csaba szerzetes árvaházában nevelkedőkhöz. Mintegy 100 millió forint értékben, 48 ezer 850 cipősdoboz ajándékot kaptak a gyűjtőpontok az adományozóktól.

Az akció során ismét voltak újdonságok, ahogyan csaknem minden évben. Az adományok egy részét ismét nyomon lehetett követni, azaz az adakozó megtudhatta, doboza mely településen örvendeztetett meg rászorult kisgyermeket. Az eredményesség záloga volt mások mellett az akció nagykövete, Radics Gigi énekes, Mező Misi zenész, Szuper Levente jégkorongozó, valamint a Diótörő és Egérkirály musical csapata is. 

A rendezvényen kisfilm idézte fel a 2017-es Cipősdoboz Akció legszebb pillanatait, majd köszönő oklevelet kaptak mindazon cégek,  magánszemélyek, akik partnerként működtek közre abban, hogy tavaly, 14. alkalommal is több tízezer rászorult gyermeknek juthatott ajándék.

Akik köszönetet érdemeltek: Biosziget Webáruház, Libri Bookline Zrt., Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, MorePeaks Kft., Skoda Magyarország, Xantus János Két Tanítási Nyelvű Középiskola, Nokia Solutions and Network Kft., Trans-O-Flex Hungary Kft., Andor Ilona Ének-Zenei Általános Iskola, Pannonhalmi Béla Baptista Általános Iskola, Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Széchenyi István Gimnáziuma, Ringier Axel Springer Magyarország Kft., Liliput Játékvilág, Magyar Nemzeti Múzeum, Arcadia Hotel Budapest, Oxygen Wellnes, Corvin Művelődési Ház, Kodolányi János Főiskola, Semmelweis Egyetem, Vasas Szakszervezeti Szövetség, Mercedes Benz Manufacturing Hungary Kft., Safru Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., Tisza Média Kft., Apropolisz Játszóház, Montázs art Café, Centrál Kávéház és Étterem, Rózsakert Bevásárlóközpont, IBM Hungary International Shared Service Centre Kft., Fusion Élményközpont és Rendezvényhelyszín, Neked Terem Kft., Belváros-Lipótváros Önkormányzata, Christal Agency, Erzsébetváros Önkormányzata,  Richter Gedeon, Csurgói Kézilabda Klub, Kövessi Erzsébet Baptista Szakközépiskola, Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft., Aegon Magyarország Zrt., Keverőcsör.hu fogászati webáruház, Cella Septichora Látogatóközpont, zoom.hu, Fehérvári Médiacentrum Kft. és Medicontur Kft.

 Fotók: Farkas János


RELATED NEWS

Ukrajnából érkezett gyerekek kirándulása, nagyszerű programja a fővárosban

Budapest- A Kulturális kirándulás a fővárosban című programsorozatunk március harmadik hétvégéjén újabb állomásához érkezett.

Egy krízishelyzet lehet veszélyes, de egyben lehet esély a változáshoz

Esztergom - Dr. Miletics Marcell, a Baptista Szeretetszolgálat Utcafront Menedék szolgálatának vezetője egyetemi adjunktusként egyebek mellett azt is tanítja, miként kell az emberi méltóság tiszteletben tartása mellett törődni hajléktalan léthelyzetbe került embertársainkkal. Minap ő is jelen volt Esztergomban, ahol intézményt avatott a segélyszervezet, és ahol a szenvedélybetegek nappali ellátásának kapcsán a szakmai stáb tagja Dr. Miletics Marcell is. Ott beszélgettünk.

A LeasePlan Hungária Zrt. és a Baptista Szeretetszolgálat együttműködése

Üzemanyagkártyával, autópálya matricával ellátott személy- és haszongépjárművekkel, valamint kisbuszokkal segítette a lízingeléssel és flottakezeléssel foglalkozó LeasePlan Hungária Zrt. a Baptista Szeretetszolgálat munkáját az elmúlt egy esztendőben.

Lap tetejére