“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Munkában a Krízisautó, szükség van téli ruhára!

Author: Főadmin Date: 2016. január 04., hétfő 14:15

A napokban különösen hidegre fordult idő könnyen életveszélybe sodorhatja a hajléktalanokat és mindazokat, akiket az utcán ér az éjszaka. A meteorológiai előrejelzések szerint csak csütörtökön-pénteken várható egy kis enyhülés, addig fagypont alatt marad a hőmérséklet. A Baptista Szeretetszolgálat krízisautója napi 10 órában járja az utcákat, a segítők a Menhely Alapítvánnyal együttműködve 8-tól 18 óráig dolgoznak. Nagyon fontos, hogy mindazok, akik olyan fedél nélkül élőt látnak, akinek vélhetően segítségre van szüksége, hívják a 06-1-3384186-os telefonszámot!

A Baptista Szeretetszolgálat krízisautójában Berényi Richárd elmondta: folyamatosan járják a fővárosi helyszíneket, hogy segítsenek a rászorultakon. Élelem, tea és meleg ruha van az autóban, és aki szeretne valamelyik intézménybe, nappali melegedőbe kerülni, azt oda irányítják, ha orvosi segítségre van szükség, arról intézkednek. Berényi Richárd hozzátette, alapvetően továbbra is háromféle hozzáállással találkoznak az utcán. Van, aki szívesen veszi a segítséget, de nem lehet rávenni arra, hogy melegedőbe, vagy hajléktalanszállóra menjen, van, akit sikerül erre rábeszélni, és továbbra is akad, aki szóba sem áll velük.

Miletics Marcell, a Baptista Integrációs Központ igazgatója hétfőn a Kossuth Rádióban arra figyelmeztetett, nem lehetünk közönyösek, oda kell figyelnünk a környezetünkben élő idős és mélyszegélységben élő emberekre, hiszen sokan saját lakásukban is veszélyben vannak ezekben a napokban. Már idén is volt, akit csak az utolsó percekben sikerült megmenteniük. A szakember hangsúlyozta, ahhoz, hogy segíteni tudjanak, továbbra is nagy szükség van az adományokra: meleg ruhát, azaz sapkát, sálat, kesztyűt, zoknit, kabátot, pokrócot, hálózsákot várnak, hogy azokat továbbadhassák azoknak, akiknek ez a túlélést jelentheti. Az adományokat az Utcafront szociális munkásai a nap 24 órájában várják a X. kerület Bánya utca 1. szám alatt.            

 

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

Lap tetejére