“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Baptista Szeretetszolgálat VI. Oktatási konferenciája

Author: Főadmin Date: 2014. augusztus 28., csütörtök 10:20

Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke és Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat alelnöke nyitotta meg a konferenciát. Az iskolalelkészi hálózat működéséről Paróczi Zsolt és Benedek Zalán, a Baptista Oktatási Központ munkatársai tájékoztatták a résztvevőket. Grész Gábor, a Timóteus Társaság elnöke ismertette a nagy sikerű FÉK nevű  (Fiatalok az Élet Küszöbén) figyelemfelkeltő programot, ami képes szembeszállni az olyan – iskolásokat napi szinten érintő problémákkal – mint a drog és alkoholfogyasztás, valamint a szexualitás csapdái és a lelki instabilitás.

Szabó Csaba oktatási igazgató tájékoztatta a hallgatókat a tanévkezdés kardinális jogi változásairól és ismertette a gondosan összeállított Tanévkezdő Kisokos nevű kiadványt, mely rendszerezi a gördülékeny intzéményi működés kitételeit. Náday Zsolt, a Szeretetszolgálat pályázatokért és forrásfejlesztésért felelős vezetője az intézményeink pályázatokon történő hatékony és össz
ehangolt részvételéről beszélt. Révész Szilvia, kommunikácóis igazgató és Vas Renáta, B49 projektvezető ismerette azt az újonnan induló projektet, mely az iskoláinkban tanuló fiatalok számára érdekes, izgalmas és tartalmas programlehetőségeket nyújt, miközben a diákok a mai trendnek megfelelő, kreatív eszközökkel átadott bibliai értékrenddel találkozhatnak.
 
Vendégünk volt Pölöskei Gáborné, a köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár, aki bemutatta az új tanévre kijelölt fejlesztési irányvonalakat. A szakmai nap második felében az intézményi weboldalak kialakításáról és fejlkesztéséről számolt be a Szeretetszolgálattal együttműködő fejlesztői csapat. A konferenciát egy fórumbeszélgetés, valamint Prof.Dr. Almási Tibor, a Baptista Teológia Akadémia rektorának bibiliai üzenete, valamint Dani Zsolt lelkész támogatói iskolalkésszé avatása zárta.
 
 

 

RELATED NEWS

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Lap tetejére