“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Baptista mintaprogram a közfoglalkoztatásban

Author: Főadmin Date: 2016. június 22., szerda 17:43

 

A megnyitó kapcsán az esemény szervezői bemutatták a programban megvalósult beruházásokat, a mezőgazdasági modul működését, illetve a későbbi tervekről is szó esett. A szalag átvágásánál a Baptista Szeretetszolgálat és a Magyarországi Baptista Egyház képviselői mellett ott voltak a Belügyminisztérium és az illetékes Kormányhivatal munkatársai is.

Opauszki György, a baptista egyház szociális szaktitkára köszöntötte az esemény résztvevőit, majd Szanyi Gergely, a segélyszervezet programvezetője beszélt az előzményekről. Elmondta: a közfoglalkoztatási programot 2013-ban kezdte el a fővárosi Utcafront olyan rászorultak érdekében, akik a munkaerőpiacon esélytelenül kerestek volna munkalehetőséget. Kezdetben hulladékot gyűjtöttek, a környezetet tisztították, füvet nyírtak, télen havat lapátoltak. Aztán a program bővült, miközben együttműködő partnereket és további kapacitásokat kerestek és találtak. Aztán 2015-től a baptista közmunkaprogram országossá szélesedett, miközben létrehozták a fővárosban, Kőbányán a szociális szolgáltató központot, ahol hajléktalanok segítenek hajléktalanoknak.

A kiskőrösi modell, mintaprogram elemei között szabadföldi és fóliasátras növény, illetve gombatermesztés szerepel, amely a közeljövőben a támogatott lakhatás biztosításával és a pszichiátriai betegek bevonásával egészül ki. A távolabbi jövő terve a szociális szövetkezet létrehozása, a további kapacitásbővítés, a feldolgozó üzem építése, az állattartás.  Az elképzelés az, hogy a megtermelt növényeket a baptista szociális és az oktatási intézményekben hasznosítják.     

A megnyitót – amelyen jelen volt Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója és Révész Szilvia kommunikációs igazgató is – tapasztalatcsere, kötetlen beszélgetés zárta.            

 

 

 

RELATED NEWS

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Lap tetejére