“WITH FAITH AND COMPETENCE”

B49 Klub alakult Velencén

Author: Főadmin Date: 2015. március 07., szombat 14:24

Diákok érkeznek Texasból az intézményekbe 

 

Nyitott istentiszteletre várta az érdeklődőket, elsősorban a szülőket és a gyerekeket felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül a Bora Csilla vezetésével minap megalakult  helyi B49 Klub március 6-án, pénteken délután a velencei Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, ahol Steiner József, a Baptista Szeretetszolgálat missziós lelkész-igazgatója hirdetett igét és Pintér Béla ismert keresztény dalszerző zenélt és énekelt. Megtelt vendégekkel az oktatási intézmény aulája: természetesen elsősorban a kisebbek lelkesedtek a gospel zenészért, aki szokásához híven Velencén is elvarázsolta rajongóit és azokat is, akik először hallhatták dalait, amelyek játékosan elevenítették fel a bibliai történeteket. A zenés, vidám istentiszteleten részt vett Koszti András, Velence városának polgármestere és Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke is.   

Czuppon István iskolaigazgató elmondta: nem az első, hogy ilyen önkéntes alapon szerveződő eseménynek adnak otthont, s bár a pénteki alkalom a megalakult B49 Klub számára csupán a kezdeti lépések egyike volt, bízik abban, hogy a jövőben mindenki közös örömére teljesedik majd ki a tevékenységük. A pedagógus hozzátette, hétfőn az Egyesült Államok Texas államából érkezik hat diák és két felnőtt kísérő az iskolába. Elsősorban a nyelvtanulás a cél az evangéliumi történetek felidézésével, de a tanulók remekül gyakorolhatják majd az angol nyelvet a közös programok, például a Velencei-tó nevezetességeinek megtekintése során is. Minden napra szerveztek programokat, a Goodbye party, a búcsúest - amelyen műsorral mutatkoznak majd be az osztályok -, csütörtökön 14 órakor kezdődik a két tanítási nyelvű intézményben. Az igazgató reméli, hogy a nyelvtanulás során barátságok is szövődnek a magyar és az amerikai fiatalok között. Egyébként nem csak Velencére érkeznek az elkövetkezendő napokban amerikai diákok: mintegy hatvan fiatalt és kísérőt fogad a segélyszervezet, ők mindannyian magyarországi baptista fenntartású oktatási intézményekben segítik magyar társaik nyelvi fejlődését. 

RELATED NEWS

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Lap tetejére