“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Az új Hétköznapi Hős lesz a Cipősdoboz Gála háziasszonya

Author: Főadmin Date: 2018. október 03., szerda 12:09

 

Kistárkány - Ismét kiosztották a Hétköznapok Hőse díjat, amelyet ezúttal, átlépve az országhatárt, Szlovákiában adtak át. A díjazott egy 19 éves felvidéki magyar gimnazista, Bálint Stefánia, akinek köszönhetően immár külhonban is lesz cipősdoboz gyűjtőpont.  

A Hétköznapi Hősök díjat Vujity Tvrtko, a Baptista Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete alapította könyvei és előadásai bevételéből. Főként civileknek ítélik oda, akik szélesebb körben esetleg kevésbé ismertek, ugyanakkor példamutató tevékenységükkel saját környezetük példaképei lehetnek. A díjat először 2004-ben adták át, az első díjazott egy 12 éves vak kisfiú volt, aki már akkor arról beszélt, hogy ő soha nem adja fel az álmait. Gergőből azóta Dr. Aranyosi Gergő jogász lett, aki kitüntetéses summa cum ladude minősítéssel végezte el a Miskolci Egyetem Jogtudományi Karát, ma pedig fogyatékkal élőként segít az épeken és egészségeseken.

Az elmúlt években elismerésben részesült a miskolci, majd a pécsi kórház gyermekrák osztálya, ezek az osztályok komplett gyermekkönyvtárat kaptak.

Az ezeréves határon fekvő Ozsdola 6000 iskolaszert kapott, de díjban részesült Pásztory Dóra paralimpikon vagy Kovács György kulcsmásoló, aki 64 évesen kezdett bele az élsportba, miután arról álmodott, hogy egyszer világbajnok lesz. 90 évesen Új-Zélandon teljesült az álma.

Az idei díjazott Bálint Stefánia, akinek ötlete nyomán a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz Akciója átlépte az országhatárt, idén már a Felvidéken is lesz gyűjtőpont.

Stefánia a zsebpénzéből segít olyan rászoruló gyerekek iskolatáskáját megtölteni, akiknek nehézséget okoz az iskolakezdés. Stefánia rendszeresen szervez jótékonysági- és érzékenyítő akciókat, legutóbb csaknem félmillió forintot szerzett rászoruló felvidéki magyar gyermekeknek. Stefánia tevékenysége segít egy oltás után megbetegedett fiú rehabilitációjában éppúgy, mint egy hármasikreit egyedül nevelő édesanya mindennapjaiban. A befolyt összeget a hátrányos helyzetben lévő, rendkívül tehetséges gyermekek taníttatására költik.

Stefániának a díjat Kistárkányban adták át, sok száz helyi jelenlétében. Tevékenysége miatt a lányt korábban a Magyar Baptista Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövetének nevezték ki, idén ő lesz a Cipősdoboz Akció képviselője, illetve a novemberi Cipősdoboz Gála egyik háziasszonya a Budapest Sportarénában. Lakhelyén gyűjti majd a cipősdoboznyi ajándékokat a Szeretetszolgálat részére.

 "Méltó helyre került a díj. Aki olyan elszántsággal küzd az elesettek megsegítéséért, mint ez a gimnazista diáklány, megérdemli az elismerést. Stefánia tenni akarása példaértékű, bizonyítja, hogy az elszántságnak, hitnek és kitartásnak nincs neme, kora, állampolgársága. Az idei díjazott rengeteget tesz nem csak a rászorulókért, de a felvidéki magyarokért is, remélem sokan követik a példáját", mondta a díjátadót követően a díjat alapító Vujity Tvrtko.

 


RELATED NEWS

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Lap tetejére