“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Átadták a velencei Zöldliget-iskola új épületrészét az országos tanévnyitón

Author: Főadmin Date: 2022. szeptember 01., csütörtök 15:19

 

A baptista iskolák országos tanévnyitó ünnepségét a most kezdődő tanítási évben a velencei Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Gimnáziumban rendezték meg szeptember 1-én, csütörtökön.

 

Az eseménynek külön jelentőséget adott, hogy a 29 osztályban több mint 800 fős diáklétszámmal, éppen idén 30 éve működő intézmény egy új épületrészt is avatott.

Dr. Szilágyi Béla, az országban félszáz iskolát fenntartó és a velencei fejlesztést is finanszírozó Baptista Szeretetszolgálat elnöke köszöntőjében arra emlékeztetett, hogy a folyamatosan növekvő lélekszámmal rendelkező tóparti település az ország egyik legjobb iskoláját mondhatja magáénak. Örömét fejezte ki azért, hogy sok nehézséget leküzdve sikerült megvalósítaniuk azt, ami öt éve, a tervek megfogalmazásának idején még lehetetlennek látszott. Kijelentette, továbbra is Szentírás alapú, Istent képviselő, értékteremtő oktatást kívánnak biztosítani intézményeikben. „Hoztam néhány lufit, s ahogy ezeket most elengedjük, adjunk hálát azért a sok-sok jóért, ami körülvesz”, mondta Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke.

Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke beszédében arra figyelmeztetett, hogy abban a világban, amely körülöttünk felfordulni látszik, Isten segítségére van szükség és azt kívánta diáknak, szülőnek és pedagógusnak egyaránt, hogy ki-ki a maga helyén tapasztalja meg a Teremtő támogató szeretetét.

A sok dallal és verssel fűszerezve lebonyolított évnyitó befejező részében Czuppon István igazgató nyitotta meg az idei tanévet, amely várhatóan 183 tanítási napot és 31 ezer 842 tanórát jelent majd Velencén. Egy olyan új épületrészt vehettek birtokukba, amely valamivel több mint két év építkezés után nyolc tanteremmel, ebédlővel, melegítő konyhával, informatika teremmel, tanárival szolgálja a jövőben a diákok fejlődését.

Az eseményen mások mellett ott volt Pálffy Károly, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke, Köteles Zoltán Nadap, valamint Gerhard Ákos, Velence polgármestere is.  

 

Fotók: Nagy Norbert 

 

 

 Tehetséggondozás az Addeturban 

 

A tehetség olyan erőforrás, olyan kincs, amelyre bátran támaszkodhatunk - jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családügyekért felelős helyettes államtitkára csütörtökön a budapesti Addetur Baptista Gimnázium, Technikum és Szakiskola tanévnyitóján, ahol minősített tehetséggondozó műhely elismerést is átadott. Beneda Attila jelezte: a tehetséggondozás területén 2009 és 2022 között már 19 ezer projekt nyert el több mint 33 milliárd forint értékűtámogatást, és idén minden eddiginél magasabb, 4,4 milliárd forintos forrást biztosít a kormány a tehetséges fiatalok felfedezésére, támogatására. A helyettes államtitkár köszöntőjében arról is beszélt: a diákok a tudásért járnak iskolába, de az ott szerzett tapasztalatok és a társakkal való kapcsolatok is meghatározzák későbbi életüket.
A minősített tehetséggondozó műhely címmel kitüntetett intézményt méltatva Beneda Attila felhívta a figyelmet arra: az addetur szó is azt jelenti, hogy adj hozzá. Kiemelte: az iskolában harminc éve folyó tehetséggondozó munka elismerése az elnyert cím. Kékesné Czinder Gabriella, az iskola igazgatója örömét fejezte ki, hogy a bíráló bizottság alkalmasnak találta az iskolát legalább öt évig a minősített tehetséggondozó műhely címre. Jelezte, hogy intézményükben a hátrányos helyzetű tanulók tehetséggondozása is megvalósulhat. Köszöntőjében kitért arra, hogy a nevelőtestület teljes, és nyáron az infrastruktúrát is fejlesztették.
Kékesné Czinder Gabriella az MTI kérdésére elmondta: intézményükbe 242 tanuló jár, akik az Addetur-modell szerinti integrált és inkluzív nevelésben részesülnek. A tanévnyitón Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke, valamint Novák Péter színművész, énekes is köszöntötte a tanulókat jó tanácsokkal látva el őket a tanévre. (MTI)


RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

Lap tetejére