“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Cipősdoboz ajándékok érkeztek a segélyszervezethez a parancsnokságról

Author: Főadmin Date: 2020. december 10., csütörtök 16:18

 

PÁKOZD Cipősdoboz ajándékokat adott át december 10-én, csütörtökön a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság a Baptista Szeretetszolgálat logisztikai központjában.


A karácsonyi ajándékokat Denis Tretinjak vezérőrnagy, parancsnok, Mario Mateljic főtörzszászlós, a parancsnokság vezénylőzászlósa, Bodnár József alezredes a parancsnok segítője és Lakó Marianna zászlós hozta el a segélyszervezet idén átadott korszerű logisztikai központjába, ahol Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója fogadta a katonákat és tájékoztatta őket a szervezet tevékenységéről. A szeretetszolgálat idén a járvány miatt a korábbiakhoz képest kevesebb gyűjtőponttal, de immár 17. alkalommal hirdette meg a hagyományos Cipősdoboz Akciót, amelynek során hátrányos helyzetű gyermekekhez juttatják el az ajándékokat az adventi időszakban.

A Székesfehérváron települő nemzetközi hadosztály-parancsnokság feladata a megerősítés és a hátországi műveletek koordinálása, a kollektív védelmi, illetve válságkezelési NATO feladatok tervezése és vezetése a régióban. A parancsnokság, mint Magyarországon települő nemzetközi katonai szervezet, a magyar és horvát keretnemzetek részvételével alakult meg idén márciusban a két ország védelmi minisztere által aláírt egyetértési megállapodás után. A parancsnokság horvát állománya 15 fővel augusztusban érkezett hazánkba és kezdte meg feladatai ellátását Székesfehérváron, az Alba Regia laktanyában. A teljes műveleti képesség elérésekor a tervezett békeállomány kevesebb, mint 200 fő lesz, amelyből 70 nemzetközi beosztású katona szolgál majd hazánkban, Székesfehérváron.

Az ideiglenes elhelyezést biztosító konténerépület-komplexum kivitelezési munkálatai várhatóan az év végére befejeződnek. A parancsnokság végleges infrastruktúrájának létrehozása – szintén Székesfehérváron – a Nagysándor József laktanya területén valósul meg. A modern, legkorszerűbb informatikai rendszerrel ellátott és a 21. század színvonalának megfelelő elhelyezési és munkafeltételeket biztosító létesítmény kivitelezése 2022. év végéig megtörténik.

 


RELATED NEWS

Új gyermekhospice ház épül, az alapkövét helyeztük el

Törökbálint - A 28 éve alapított Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Tábitha Gyermekhospice Ház 2011-ben Törökbálinton nyitotta meg kapuit, az intézmény azóta ingyen támogatja a kis betegeket és családtagjaikat. Ma egy új épület alapkövét helyeztük el, amely egyedülálló fejlesztés Magyarországon.

„Én vagyok az élet kenyere…”: konferencia az önkéntességről

Budapest - A Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ konferenciára várta vendégeit csütörtökön Budapesten, a Benczúr utcai Baptista Házba – a téma az önkéntesség volt.

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Lap tetejére