“WITH FAITH AND COMPETENCE”

A velencei Zöldliget-iskola győzött a vitaverseny döntőjében

Author: Főadmin Date: 2023. május 31., szerda 12:07

 

A velencei Zöldliget-iskola csapata képviseli majd a magyar diákokat Brüsszelben, miután győzni tudtak egy nemzetközi vitaverseny-sorozat magyarországi döntőjén.

Az Európai Unió néhány szervezete „You Lead” elnevezéssel olyan vitaversenyt kezdeményezett, amelynek az volt célja, hogy ösztönözze a fiatalok szerepvállalását és a demokratikus vitát, valamint összekapcsolja azt a környezetvédelemmel. A projektet öt európai országban – Olaszországban, Ausztriában, Görögországban, Szlovéniában és Magyarországon – valósították meg, mindenütt azonos időben. A magyarországi lebonyolító a Baptista Szeretetszolgálat volt. Az angolul vitázó győztes csapat tagjai lehetőséget kaptak arra, hogy a jövő év elején – a többi résztvevő ország első helyen végzett csapatával együtt – Brüsszelbe utazzanak, ahol uniós parlamenti képviselőkkel, ifjúsági ügyekkel foglalkozó tisztségviselőkkel találkoznak, valamint részt vesznek egy ifjúsági találkozón.

A vitához két, úgynevezett tételmondatot adtak meg a szervezők. A magyar nyelven vitázó csapatok mondata ez volt: „Az Európai Uniónak közös hadseregre van szüksége, hogy megvédje érdekeit.” Az angolul érvelő csapatoknak a migráció és a klímaváltozás közötti összefüggésekről kellett kifejteniük véleményüket.

Kedden az egyik felkészítő tanár, Borz Attila már délelőtt azt mondta, bízik a győzelemben. Igaza lett. Az idei döntőt a budapesti Kőrösi gimnáziumban rendezték meg, ahol az angol nyelven vitázók versenyét a velencei Zöldliget-iskola Green Team elnevezésű csapata nyerte, így ők – Dubis Richárd, Szederkényi Miklós, Ötvös Lili, Debreceni Lili, Szabó Benjámin és Naghi Kristóf – utazhatnak majd Brüsszelbe. Felkészítésük Dusty Cagle, Nagy Erzsébet és Borz Attila munkáját dicséri.

– A döntőbe kerülést házi fordulók és temérdek készülés, kutatás előzte meg – mondta Borz Attila. – A csapat izgatottan érkezett a vitára, ahol három másik ellenféllel mérkőztünk meg angolul. A vetélkedés órái jó hangulatban, magas színvonalon teltek, a „szembenálló felek” kulturáltan, egymásnak tiszteletet adva és figyelmet szentelve ütköztek meg. Nagy örömünkre és büszkeségünkre mindhárom vitában győztesen került ki a Zöldliget suli csapata és végül a pontszámok alapján a döntőt is sikerült megnyerni, lehetőséget kapva ezzel a brüsszeli programokban való részvételre.

A magyarul vitázók versenyében a kisújszállási baptista oktatási intézmény diákjai végeztek az első helyen. Minden résztvevőnek gratulálunk!  

 

RELATED NEWS

Új gyermekhospice ház épül, az alapkövét helyeztük el

Törökbálint - A 28 éve alapított Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Tábitha Gyermekhospice Ház 2011-ben Törökbálinton nyitotta meg kapuit, az intézmény azóta ingyen támogatja a kis betegeket és családtagjaikat. Ma egy új épület alapkövét helyeztük el, amely egyedülálló fejlesztés Magyarországon.

„Én vagyok az élet kenyere…”: konferencia az önkéntességről

Budapest - A Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ konferenciára várta vendégeit csütörtökön Budapesten, a Benczúr utcai Baptista Házba – a téma az önkéntesség volt.

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Lap tetejére