“WITH FAITH AND COMPETENCE”

A nemzetgazdasági miniszter tartott órát a baptista gimnáziumban

Author: Főadmin Date: 2017. március 10., péntek 13:06

 

Budapest – Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Addetur Baptista Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskolát választotta ki arra, hogy március 10-én, pénteken délelőtt előadjon a pénzügyi ismeretekről, valamint tájékoztassa a sajtót egyebek mellett a Pénz7 elnevezésű rendezvénysorozatról. 


A tárcavezetőt Kékesné Czinder Gabriella igazgatónő és Fóris Johanna igazgató-helyettes köszöntötte, majd röviden tájékoztatták a baptista intézmény tevékenységéről, mindennapjairól, céljairól.  Többek között arról, hogy az Addeturban sok sérült gyermekkel foglalkozva különleges szakmai program mentén folyik a tanítás, elősegítve a hátrányos helyzetű fiatalok társadalmi integrációját és az öngondoskodást. (Az Addetur Baptista Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola 2015-ben az Év nevelőtestülete díjat nyerte el a fenntartó Baptista Szeretetszolgálat vezetésétől.)

Ezután Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az egyik tanteremben várakozó újságírókhoz, televíziósokhoz lépett, ahol elmondta: a lakosság, elsősorban a fiatalok pénzügyi tudatosságának, pénzügyi jártasságának erősítése fontos nemzeti feladat, ezért a tudatosság fejlesztésére nemzeti stratégia készül, amely még a nyár előtt a kormány asztalára kerül. Hozzátette, a héten zajlottak a Pénz7 elnevezésű rendezvénysorozat eseményei, amellyel azt kívánták elérni, hogy az általános és középiskolások alapvető pénzügyi ismeretekre tegyenek szert, erősödjék körükben a tudatos pénzügyi magatartás.

Miért történt mindez éppen az Addeturban? Az újságírói kérdésre válaszolva Varga Mihály azt válaszolta, olyan iskolát kerestek, ahol együtt tanulnak hátrányos helyzetű, sérült és egészséges gyerekek. Úgy gondolták, e program kapcsán arra is fel kell hívni a figyelmet, hogy nagyobb törődést, nagyobb gondoskodást igényelnek azok az embertársaink, akik hátrányból indulnak az életben és segíteni kell nekik, hiszen ők ugyanolyan jogú polgárai az országnak, mint bárki más. Nekik is lehetőséget kell biztosítani ahhoz, hogy a gazdálkodás kérdéseiben eligazodjanak. A miniszter arra emlékeztetett, hogy aki belépett a baptista iskolába, láthatta, hogy a bejáratnál egy bankautomatát helyeztek el. Márpedig a bankok figyelmét is fel kell hívni arra, hogy ilyen automatáiknál legyen a tranzakciókat kerekesszékből is le lehessen bonyolítani. Ezt a mindennapi gondolkodás részévé kell tenni, szögezte le a baptista oktatási intézmény vendégeként a tárcavezető.   

A miniszter a sajtótájékoztató után a pénzügyi alapismeretekről és a vállalkozásindítás lehetőségeiről tartott tanórát a fiataloknak.

 


RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére