“WITH FAITH AND COMPETENCE”

A Fészek Gyermekvédő Egyesület lett a Jószolgálat-díj egyik idei elismertje

Author: Főadmin Date: 2019. február 11., hétfő 10:58

 

Budapest – Átadták az idei Jószolgálat-díjakat. A hivatásszerű szociális munkát végző szervezetek kategóriájának egyik díjazottja az érdi központú, baptista fenntartású, elsősorban Pest megyében, de az ország más részeiben is aktív Fészek Gyermekvédő Egyesület nevelő- és helyettes szülői hálózata lett.  

Február 10-én, vasárnap este a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében átadták az idei Jószolgálat-díjakat. Ezt az elismerést az elesettekért példaértékű, áldozatos munkát végző emberek és szervezetek kapják. A hivatásosok közül a szakmai zsűri, az önkéntesek között az Index olvasói választottak. A díjat a Twickel-Zichy Mária Terézia alapítvány hozta létre 2016-ban, idén harmadjára osztották ki.

A tavalyinál is több, összesen 800 jelölt közül kellett a zsűrinek kiválasztani az idei év legkiemelkedőbb teljesítményeit. A Jószolgálat-díj a cselekvés díja: azok az emberek, szervezetek, közösségek kapják, akik a legtöbbet tesznek a rászorulókért, akik máshonnan nemigen remélhetnek segítséget. A díj idei egyik nagykövete, a közíró, könyvkiadó Nyáry Krisztián arról beszélt, hogy a legborzalmasabb helyzetben is van mozgástér jót cselekedni, és ezt épp az MTA dísztermét megtöltők bizonyítják, akiknek a sokféle világnézetéből ugyanaz következik: az elesetthez le kell hajolni, a példamutatás a legfontosabb kötelesség.

A másik nagykövet, Balla Eszter színésznő pedig felidézte, hogy a díj szelleme a kisfiára is hatott, aki azt mondta, a megunt könyveit ne a pincébe vigyék, hanem inkább adják olyanoknak, akiknek nincs. Az ünnepségen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szimfónia programjának zenekara lépett fel.

A hivatásszerű szociális munkát végző szervezetek egyik idei díjazottja lett az érdi központú, baptista fenntartású, elsősorban Pest megyében, de az ország más részeiben is aktív Fészek Gyermekvédő Egyesület nevelő- és helyettes szülői hálózata.

Hajléktalanokért végzett szociális munka kategóriában, a 2016-2017-es jelölési időszakban Gróf András, a Baptista Szeretetszolgálat REVIP Hajléktalanok Átmeneti Szállójának intézményvezetője volt a díjazott.

A Jószolgálat-díj szakmai zsűrijének tagja Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója is.

 

 


RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére