“WITH FAITH AND COMPETENCE”

A Billy Graham Gyors Reagálású Egység vezetői a Közszolgálati Egyetemen

Author: Főadmin Date: 2018. december 09., vasárnap 14:26

 

Budapest – A Nemzeti Közszolgálati Egyetem  Rendészettudományi Karára is ellátogattak a Billy Graham Gyors Reagálású Egység vezetői, akik novemberben a Baptista Szeretetszolgálat és a Baptista Egyház meghívására érkeztek Magyarországra.

 

A Billy Graham Gyors Reagálású Egység olyan megfelelően képzett, önkéntes lelkészekből álló szolgálat, amelyet elsősorban katasztrófák utóhatásainak időszakában vetnek be, hogy a válságban lévő emberek érzelmi és szellemieket érintő szükségleteire gondot viseljen. A szervezet az Egyesült Államokat 2001. szeptember 11-én ért terrortámadás után kezdte meg munkáját. Azóta a világ számos országában segítettek elsősorban terrortámadások és természeti katasztrófák után. Működik csoportjuk az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban és Ausztráliában is. Önkénteseik többek között jártak bevetésen az Egyesült Államokban, Franciaországban, Németországban, afrikai és ázsiai országokban, számos olyan helyen, ahol szükség volt rájuk.

Hazánkban egynapos szemináriumon adták át tapasztalataikat az érdeklődőknek. A Belügyminisztérium, a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Magyar Honvédség, a Rendőrség, a Terrorelhárítási Központ, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, valamint más civil szervezetek munkatársai mellett Horváth Sándornak, a Baptista Szeretetszolgálat biztonsági vezetőjének, a kar egykori hallgatójának felajánlására a Rendészettudományi Kar néhány kiválasztott hallgatója is részt vehetett a felkészítésen.

Jack W. Munday, a Billy Graham Gyors Reagálású Egység igazgatója által vezetett küldöttség látogatást tett az RTK-n. A delegációt Christián László rendőr ezredes tanszékvezető fogadta, tájékoztatva a vendégeket az NKE szervezeti felépítéséről, a közszolgálati felsőfokú képzés sokrétű feladatairól, kiemelve a magánbiztonság és önkormányzati rendészet fontosságát. A szakértőcsoport tagjainak a gyakorlati képzési helyszíneit Kovács Sándor rendőr ezredes mutatta meg.

Szöveg és Fotó: Kovács Sándor

 

 


RELATED NEWS

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Lap tetejére