“WITH FAITH AND COMPETENCE”

A Baptista Szeretetszolgálat kitüntetettjei - 2014

Author: Főadmin Date: 2014. december 16., kedd 15:04

A Baptista Szeretetszolgálat kitüntetettjei - 2014

 

Csopják Attila díj

 

Adományozható mindazon szociális munkát végző személynek, akik baptista intézményben dolgoznak, és akik a huzamosan kiemelkedő munkát végeznek, és tevékenységükkel, személyes példamutatásukkal kifejezték elhivatottságukat életpályájukon.

A Csopják Attila-díjat 2014-ben a Figyelj Rám! Szociális Szolgáltató munkaközössége kapta. 

Figyelj Rám! Szociális Szolgáltató

A Szolgáltató 500 idős és fogyatékos személyről gondoskodik a mindennapokban. Kiváló kapcsolatot alakítottak ki az ellátási területükhöz tartozó önkormányzatokkal, szociális intézményekkel, munkaügyi központokkal. Folyamatosan alkalmaznak megváltozott munkaképességű dolgozókat, a közmunka program adta lehetőségeket okosan és szervezetten használják ki. Kimagasló szakmai eredmények és erős kollektíva jellemzi a szolgálatot.

 

Cserepka János-díj

Adományozható mindazon humanitárius munkát végző személynek, akik baptista intézményben dolgoznak, és akik huzamosan kiemelkedő munkát végeztek, és tevékenységükkel, személyes példamutatásukkal kifejezték elhivatottságukat életpályájukon. 

A Cserepka János-díjat 2014-ben Pavelcze László kapta. 

 

Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelési igazgatója, a Rescue 24 speciális mentőcsapat vezetője.  Minden mentési szakterületen és az egészségügyben is képzett és gyakorlott szakember, eddig több mint 50 nemzetközi bevetésen vett részt. Több száz fős önkéntes csapatot koordinál az országban egyedülálló szakmai tapasztalattal. A Rescue 24 nemzetközi  speciális-mentőcsapatnak melyet irányít, 7 további országban vannak önkéntesei, így órákon belül bevethető a világ legtávolabbi katasztrófáinál is. Munkája révén a Baptista Szeretetszolgálat nemzetközi tevékenysége a magyar társadalomban széles körben ismertté vált.

 

Ócsai Nagy Pál-díj

Adományozható mindazon nevelő-oktató munkát végző személynek, akik baptista intézményben dolgoznak, és akik a gyermekek harmonikus személyiségformálásában huzamosan kiemelkedő munkát végeztek, és tevékenységükkel, személyes példamutatásukkal kifejezték elhivatottságukat életpályájukon.

Az Ócsai Nagy Pál-díjat 2014-ben   Csizmadia László kapja áldozatos munkájáért.

Csizmadia László 1984 szeptemberében kezdte meg gyakorlati oktató tevékenységét a tapolcai Széchenyi István Iskolában. Phare programokban, világbanki programokban, Comenius nemzetközi projektekben aktívan vesz részt. Nagyra értékelik logikus magyarázatát, közösségformáló tevékenységét, remek humorát és igazságos, mindig a gyermekek érdekeit szem előtt tartó döntéseit.Tanítványai tucatnyi érmet szereztek a Szakma Kiváló Tanulója versenyeken. 

 

További díjazottak:


A szociális terület díjazottjai:

Elnöki dicséret érem

Vass Sándor

Szanyi Gergely

Elnöki elsimerés érem

Csábi Lászlóné

Elnöki köszönet érem

Való Istvánné

Soós Boglárka

Ráczné Vass Róza Mária

Béresné Jobb Anita

Papp Klára

Szabóné Czellár Anita

Marton Henrietta

Komáromi Krisztián

Szabóné Bölcsföldi Szilvia

Pál Anikó

Sulyok Nikolett

Tokodi Rita

Havasiné Riba Eszter

Szanyi Tibor

Pál Achilles György

 

A humanitárius terület díjazottjai:

Cserepka János érem:

Kámán Tamás

Piszér István

Futó Ferenc

Bögös Edit

 

Az oktatási terület díjazottjai:

Ócsai Nagy Pál érem:

Mühlné Koszter Kornélia

Szabó Károly

Nagy László posztumusz díj –

 

Nagy László  /1949-2013/

 Nagy László, a Seregélyesi Baptista Általános Iskola citeratanára volt.

„Akkor volt a legboldogabb, ha zenélhetett, pedig zenélni nem zeneiskolában tanult.  Egy darab fa is zeneszerszámmá vált a kezében.

   Boldog volt, ha talált olyan tehetséges, zene iránt fogékony gyereket, akinek átadhatta tudását, életszemléletét. Azt az életszeretetet, mely azt sugallta, hogy mindig van valami, aminek lehet örülni: a felkelő napnak, az esőnek, a madarak énekének, egy emberi mosolynak, a muzsikának. Kincseit, értékeit két kézzel szórta tanítványai elé.” 

 

Az év intézményvezetője

Berczelédi Zsolt

Görömbei Zoltán

Ruskáné Fintor Mária

 

Az év nevelőtestülete

Csuha Antal Baptista Általános Iskola – Nagyhalász

Pannonhalmi Béla Baptista Általános Iskola – Budapest

 

BSZ Köszönet érme

Bíróné Berki Ilona

Szipőcs Csabáné

Ruskovics Gáborné

Dávidné Veress Eleonóra

Gecseyné Papp Zsuzsanna

 

A Közösség Önzetlen Szolgálatáért – érem

Papp Tünde

Iván Ildikó

Cserepesné Tóth Erzsébet

Szakál Károlyné

Walter Mónika

 

Minden-Tisztelet érem

Nagy Edit

Kincses Lászlóné

Szalai Józsefné

Barna Zoltán

Molnár Imréné

Molnárné Bucsai Ildikó

Kontra Sándor

Darnai József

Bancsi Béláné

Rácz Istvánné

RELATED NEWS

Új gyermekhospice ház épül, az alapkövét helyeztük el

Törökbálint - A 28 éve alapított Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Tábitha Gyermekhospice Ház 2011-ben Törökbálinton nyitotta meg kapuit, az intézmény azóta ingyen támogatja a kis betegeket és családtagjaikat. Ma egy új épület alapkövét helyeztük el, amely egyedülálló fejlesztés Magyarországon.

„Én vagyok az élet kenyere…”: konferencia az önkéntességről

Budapest - A Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ konferenciára várta vendégeit csütörtökön Budapesten, a Benczúr utcai Baptista Házba – a téma az önkéntesség volt.

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Lap tetejére