“WITH FAITH AND COMPETENCE”

A szeretetszolgálat által támogatott sakkozó a világ legjobbjai között

Author: Főadmin Date: 2019. március 19., kedd 15:58

 

Astana – Március 5-től 14-ig zajlott a 12. férfi és a 7. női sakk-csapatvilágbajnokság a kazahsztáni Astanában, amelyen a magyar női válogatott tagjaként a Baptista Szeretetszolgálat támogatott oktatója, Terbe Julianna is részt vett.

A tornán a világ tíz-tíz legerősebb válogatottja mérkőzött meg egymással körmérkőzéses rendszerben. A magyar csapatok közül ezúttal csak a női válogatott jutott ki, ők a tavaly őszi sakkolimpián szerzett ötödik hellyel érdemelték ki a részvételt. Az Antal Gergely szövetségi kapitány vezette csapat összeállítása hasonló a meglepően jó eredményt elért gárdához, Julin kívül Hoang Thanh Trang, Gara Anita, Gara Tícia, illetve újoncként Havanecz Bianka alkották.

A 22 éves Julinak a tavalyi olimpia volt az első olyan – sajtó által is nagy figyelemmel kísért – világversenye, ahol felnőtt mezőnyben szerepelt. Bár az akkori teljesítményével sem okozott csalódást, most mindenképpen szerette volna túlszárnyalni az ottani eredményt. Arra is esélyt látott, hogy a tornán a válogatott ezúttal is az első öt közé kerüljön. Ő maga igyekszik stabilan a magyar női keret tagja maradni, ennek érdekében a tornára három nagymester (Bánusz Tamás, Aczél Gergely, Pintér József) segítségével, emelt intenzitással készült: úgy, hogy közben az utánpótlást is edzette.

A magyar női csapat végül sajnos nem tudta megismételni a 2018-as olimpiai bravúrt, és a hölgyek a világbajnokságon a kilencedik helyen végeztek. A világbajnoki címet a kínaiak szerezték meg.

 

 


RELATED NEWS

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Lap tetejére