“WITH FAITH AND COMPETENCE”

A baptista szállásokon folyamatosan fogadják a hideg elől menekülőket

Author: Főadmin Date: 2017. január 08., vasárnap 23:23

 

A Baptista Szeretetszolgálat Bánya utcai hajléktalanszállójában a 100 fő állandó lakó mellett tíz fedél nélkül élő került az úgynevezett krízis szobába, ketten egy külső konténerben kaptak elhelyezést, ketten pedig a közösségi helyiségben leltek menedékre – számolt be a helyzetről vasárnap késő este az ügyeletes szociális munkás, Komáromi Krisztián. Hangsúlyozta, hogy mindenkit, aki érkezett, fel tudtak venni és ez így lesz ezután is. Örömmel számolt be arról, hogy nagyon sok adomány érkezett a jó szándékú emberektől, volt, aki egyenesen üzletben vásárolt vadonatúj hálózsákokkal és takarókkal jött segíteni. Érződik, hogy az emberek komolyan vették a kialakult helyzetet és komolyan vették a segélyszervezet felhívását, tette hozzá Krisztián.

A Budafoki út 107-es szám alatti intézményben Dvorcsák Andrea összegzett vasárnap éjszaka. A Baptista Integrációs Központ telephelyén 195 rászorult lakik, kifejezetten az elmúlt időszak lehűlése miatt négyen érkeztek „az utcáról”, őket a közösségi helyiségben fektették le. Bárki jön még, melegben fogadják, szögezte le az ügyeletes.

A csepeli intézményben éppen érdeklődésünk idején fogadtak be egy olyan hajléktalant, akit a rendőrök szállítottak be Ráckevéről. Nem ő volt az első, és vélhetően nem is az utolsó érkező. „Akárkit is hoznak, a szálláson van még hely”, jelentette ki kollégáihoz hasonlóan Szőllősi András szociális segítő.            

Az említetteken kívül a Baptista Integrációs Központ Soroksáron két intézményt, Pesterzsébeten egy kiléptető szállót üzemeltet. A szociális munkások arra hívják fel a figyelmet, hogy szükség lenne még pokrócokra, kabátokra, hálózsákokra, téli cipőkre, zoknikra, kesztyűkre, nadrágokra, takarókra és pulóverekre, de tartós élelmiszerre is. Az adományokat az Utcafront szociális munkásai a nap 24 órájában várják a X. kerület Bánya utca 1. szám alatt. A felajánlások ügyében a 06-1-2609855-ös telefonszámot érdemes hívni.  A segélyszervezet a hajléktalan léthelyzetben élő emberek érdekében várja a pénzadományokat is az alábbi számlaszámom: KDB Bank - 13555555-55555555-55555555. (A közlemény rovatba írják rá: Utcafront.) Szükség lenne üresen álló, hasznosítható ingatlanokra is. A segélyszervezet önkéntesek jelentkezését ugyancsak szívesen fogadja!

A Baptista Szeretetszolgálat krízisautója hétfőtől péntekig napi 10 órában járja az utcákat, a segítők a Menhely Alapítvány diszpécser szolgálatával együttműködve 8-tól 18 óráig dolgoznak. Nagyon fontos, hogy mindazok, akik olyan fedél nélkül élőt látnak, akinek segítségre van szüksége, hívják a 06-1-3384186-os telefonszámot! Élelem, tea és meleg ruha van az autóban, és aki szeretne valamelyik intézménybe, nappali melegedőbe kerülni, azt oda irányítják, ha orvosi segítségre van szükség, intézkednek.

A segélyszervezet Rescue24 mentőcsapata speciális járművekkel áll készen arra, hogy ha a helyzet megköveteli, az utakon és az elzárt településeken segítsen a bajba jutottakon.   

     

(Fotó: Mónus Márton)

 

     

 

 

RELATED NEWS

November 24-én, pénteken elindult az idei, sorban a 20. Cipősdoboz Akció

Idén 20. alkalommal szervezi meg a Baptista Szeretetszolgálat a Cipősdoboz Akciót, mely mára Magyarország legnagyobb karácsonyi segélyakciójává vált. Az ajándékokat rászoruló gyermekeknek juttatjuk el, olyanoknak, akiknél talán más nem is kerül a fa alá.

Fejlesztés Seregélyesen: épületszárnnyal bővült a Hétszínvirág baptista óvoda

Seregélyes - Új bölcsődei szárnnyal bővült a seregélyesi Hétszínvirág Baptista Óvoda épülete, melyben november elején kezdődhetett az oktató-nevelő munka.

A baptista gimnázium viszonyítási pont a tehetséggondozás területén

Budapest - A Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára mondott köszöntőt az Addetur Baptista Gimnázium, Technikum és Szakiskola fennállásának 30. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.

Lap tetejére