“WITH FAITH AND COMPETENCE”

A baptista gimnázium viszonyítási pont a tehetséggondozás területén

Author: Főadmin Date: 2023. október 20., péntek 19:36

 

A Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára mondott köszöntőt az Addetur Baptista Gimnázium, Technikum és Szakiskola fennállásának 30. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen, Budapesten pénteken. Hornung Ágnes köszönetet mondott a nehéz helyzetű diákok támogatásáért. Kiemelte: az iskola egyike a Nemzeti Tehetség Programban Minősített Tehetséggondozó Műhely címmel elismert intézményeknek. Ezt a címet azok az intézmények kaphatják meg, amelyek elkötelezettek a magas szakmai minőség mellett és támogatják a tehetséges fiatalokat – fűzte hozzá. Országszerte 43, a fővárosban hat ilyen műhely van. A Nemzeti Tehetség Programban 300-350 ezer fiatalt támogatnak – közölte Hornung Ágnes. Úgy fogalmazott: mindenkinek meg kell adni a lehetőséget, támogatni kell a tehetséget, ez nélkülözhetetlen az ország versenyképességéhez, fejlődéséhez. A budapesti baptista gimnázium viszonyítási pont a tehetséggondozás területén: támaszt és tanulási lehetőséget nyújt, második otthona olyan diákoknak, akikről mások már lemondtak – hangsúlyozta az államtitkár, megjegyezve: a baptista gimnáziumban tehetséggondozás folyik akadályok nélkül. Az eseményen beszédet mondott Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke és Kékesné Czinder Gabriella igazgató is. (Forrás: MTI)

 

RELATED NEWS

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Támogatott lakhatás pszichiátriai betegeknek Esztergomban

Esztergom - A Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ és a Tábita Alapszolgáltatási Központ csütörtökön délelőtt ünnepélyes külsőségek mellett zárta a „Támogatott lakhatás kialakítása és alapszolgáltatások fejlesztése Esztergomban” című projektet. Az esemény keretein belül adták át a Petőfi Sándor utcában lévő, pszichiátriai betegek számára újonnan kialakított támogatott lakhatás épületét is.

Lap tetejére