“WITH FAITH AND COMPETENCE”

A 20. jubileumi akció során 47 ezer 240 cipősdoboz ajándékot gyűjtöttünk

Author: Főadmin Date: 2023. december 22., péntek 11:00

 

Ebben az évben már 20. alkalommal szervezte meg a Baptista Szeretetszolgálat az országban általa meghonosított, és azóta oly sok szervezet által követett Cipősdoboz Akciót, amelynek során az ajándékokat mindig rászoruló gyermekeknek juttatja el a szervezet, olyanoknak, akiknek talán más nem is került volna a karácsonyfa alá. A fő gyűjtőpont Budapest belvárosában, a Városháza téren várta az adományozókat, de az ország 419 más helyszínén is le lehetett adni a dobozokat. A gyűjtési időszak december 18-án zárult le.  

Az adventi napokban a segélyszervezetnek összesen 47 ezer 240 darab cipősdoboz ajándékot sikerült összegyűjtenie és eljuttatnia a rászoruló gyerekekhez. Ebben az esztendőben ismét volt mód online ajándékozásra, amely már évek óta népszerű lehetőség, folytatódott a (L)átható Szeretet program, amely a látássérült gyerekeket célozta meg. A baptisták által összegyűjtött cipősdobozok elsősorban magyarországi gyermekotthonokba, óvodákba, iskolákba jutottak el, de indult szállítmány a határon túli magyarlakta vidékek felé, így Kárpátaljára is.

A cipősdoboz ajándékok mellett – a baptista szociális intézményhálózat mindennapi ellátó tevékenységén túl – december hónapban mintegy 34 millió forint értékben 4200 darab tartós élelmiszert tartalmazó csomagot adtunk át az ország különböző pontjain, valamint 450 rászoruló részére osztottunk meleg ételt a fővárosban.

Huszadik éve igyekszünk erőnkön felül választ adni a kihívásokra. Ismét hálával és köszönettel tartozunk mindenki felé, aki segített szebbé tenni a nélkülöző gyermekek karácsonyát. Köszönjük a segítségét cipősdoboz nagyköveteinknek és támogatóinknak. Szolgálatunk minden munkatársa és önkéntese nevében Istentől megáldott, békés, boldog karácsonyt kívánunk!  

 

A Magyar Olimpiai Bizottság idén dobozoló lett! Számos sportoló, olimpiai bajnok ragadott cipősdobozt, csomagolópapírt és töltötte meg olyasmivel, ami boldogsággal tölt egy gyermeket. Az összegyűjtött ajándékokat Fábián László, a MOB főtitkára adta át a szeretetszolgálat pr vezetőjének, Berczelly Rékának. 

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

Lap tetejére