“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Jövőre már gimnáziumként kezdik az évet: országos baptista tanévnyitó

Author: Főadmin Date: 2017. szeptember 01., péntek 08:16

 

Velence – A szülői és a fenntartói elvárások is azt diktálják, hogy a 2018-as tanítási évet már gimnáziumként kezdi meg a már eddig is kiemelkedő eredményekkel és lehetőségekkel rendelkező tóparti oktatási intézmény.

Közel 650 diák kezdi meg az idei tanítási évben tanulmányait a Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskolában, ahol fejlődésükről 54 pedagógus gondoskodik. Az ünnepélyes évnyitót augusztus utolsó napjának délutánján rendezték meg: az esemény egyben a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő 41 oktatási intézmény országos évnyitója is volt. Szabó Csaba, a segélyszervezet oktatási igazgatója – miután tolmácsolta Szenczy Sándor elnök üdvözletét – elmondta: közel 15 ezer diák kezdi meg tanulmányait iskoláinkban.

Czuppon István iskolaigazgató a jövőről szólva kiemelte, módosították az oktatási programot, megteremtették a személyi feltételeit annak, hogy jövőre gimnáziumként működjenek: a működési engedély 2018. szeptember 1-től érvényes. Az eredményesség egyik mutatója, hogy tavaly végzett az első két tanítási nyelvű osztály, amelyben a 26 diák közül 14 sikeres középfokú angol nyelvvizsgát tett. A fenntartó döntése alapján a legjobbak közül ketten rövidesen tanulmányi útra utazhatnak az Egyesült Államokba. Czuppon István hangsúlyozta, elsősorban azokat diákokat várják az induló gimnáziumba, akik angol nyelvből már középfokú vizsgát tettek. A második idegen nyelv hiánypótlásként a spanyol lesz, hiszen a tókörnyéken máshol ezt a nyelvet nem tanítják, a világon pedig a spanyol a harmadik leggyakrabban használt nyelv.  

Az ünnepélyes tanévnyitón a történelmi egyházak képviselőinek jelenlétében köszöntötte a megjelent diákokat, pedagógusokat és a szülőket Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke, aki áldást mondott, majd Koszti András, Velence városának polgármestere is a mikrofon elé lépett, hogy elsőként a diákokhoz szóljon.     

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére