“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Ukrán-magyar együttműködés a non-profit szektorban - fórumbeszélgetés

Author: Főadmin Date: 2018. július 18., szerda 16:59

 

Budapest – Egy-egy kézműves kávé mellett rendeznek nyilvános fórumbeszélgetést július 26-án, csütörtökön 15 órától a Madal Cafe – Specialty Coffee Bar különtermében (Budapest, Alkotmány utca 4.) az ukrán-magyar non-profit szervezetek együttműködéséről.

Az esemény vendége lesz a budapesti tanulmányúton tartózkodó Narchinskaya Tatiana PhD hallgató, az Ukrán Civil Fórum képviselője is. A Visegrádi Alap által finanszírozott projektet a Baptista Szeretetszolgálat mellett az ADRA Szlovákia, az ADRA Csehország, a lengyel Medical Mission és az ADRA Ukrajna valósítja meg.

A nemzetközi projekt célja, hogy a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus és a változó politikai helyzettel összefüggésben erősítse a humanitárius tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek alapvető készségeit. A program legfőbb feladata, hogy növelje a helyi NGO-k kapacitását, segítse a civil szervezetek fejlődését. A megvalósítás során feldolgozták a V4-ek tapasztalatait és ezzel erősítették az együttműködést a V4-ek nem kormányzati szervezetei és ukrajnai NGO-k között.

A projekt több elemből állt, s ezek részét képezte egy tréning, amelynek témája volt több más mellett például az adománygyűjtés, az önkéntesség, a szociális munka és a krízis-beavatkozás. Sor került tanulmányútra, tanácsadói mentorprogramra és egy kijevi konferenciára is.

A projekt legfontosabb támogatója a Visegrádi Alap és a Holland Külügyminisztérium:  www.visegradfund.org   www.minbuza.nl 

 

 

 

RELATED NEWS

Pavelcze László, mentőcsapatunk parancsnoka az Év embere lett Fejérben

Pákozd - Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport parancsnoka lett az Év embere 2023-ban Fejér vármegyében - ez derült ki a vármegye hírportáljának szavazásából.

2000-nél több családnak segít karácsonykor a Lidl

Budapest – A Lidl Magyarország szívügyének tekinti a társadalmi felelősségvállalást, melynek jegyében hosszú évek óta szervez adománygyűjtő programot a szeretet ünnepe alkalmával is. A vállalat az idei rendhagyó kezdeményezésének köszönhetően összesen közel 20 millió forint értékben adott át élelmiszereket a Baptista Szeretetszolgálatnak.

Elismerések, díjak a 2023-as év legjobb szeretetszolgálatosainak

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje munkájukat. A 2023. év elismeréseit december 15-én a Benczúr utcai Baptista Házban vehették át munkatársaink, önkénteseink.

Lap tetejére