“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Újabb élelmiszerszállítmány Kárpátaljára

Author: Főadmin Date: 2015. július 30., csütörtök 10:07

 

Amióta Ukrajna, illetve Kárpátalja a háború miatt gazdasági válságba jutott, a Baptista Szeretetszolgálat - részben más humanitárius segélyszervezetekkel, együttműködésben a Karitatív Tanáccsal - több ízben juttatott el támogatást a nélkülözők számára. Legutóbb július 29-én, csütörtökön szállítottak a segélyszervezet munkatársai tartós, száraz élelmiszert a kárpátaljai Nagydobronyba. Papp István helyi pásztor köszönte meg a segítséget mindazok nevében, akik számára a mindennapi betevő falat biztosítása is komoly támogatást jelent nehéz helyzetükben. A Baptista Szeretetszolgálat külföldi partnerszervezetének programja orvosi, fogorvosi, egészségügyi segítséget is nyújt az ottaniaknak.           

A nyolcezres Nagydobronyban jobbára arról hallhat az utazó a helyiekkel beszélgetve, hogy aki igazán akar dolgozni, az talál munkát, alapvető gond inkább a fizetésekkel van. Kétezerötszáz hrivnya (ez nagyjából 30 ezer forintot ér ma) az átlag fizetés, de ezerötszáz hrivnyát általában elvisz a rezsi: megélhetésre nagyon kevés marad, nagyjából tizegynéhány ezer forintból kénytelenek élni Kárpátalján. Az általános gazdasági helyzet 2013 év végén kezdett el romlani, és javulásnak egyelőre nincs nyoma. A helyiek pesszimisták, éveken belül nem remélnek javulást: szükség lesz tehát a további támogatásra. A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai ezen dolgoznak.       

 

RELATED NEWS

A mentőcsapatot 3 millió forinttal támogatta Székesfehérvár önkormányzata

Székesfehérvár - Rendkívüli helyzetekben rendkívüli döntésekre és segítségre van szükség. Ennek jegyében Székesfehérvár önkormányzata 3 millió forintot ajánlott fel a törökországi földrengés áldozatainak mentésében résztvevő Rescue24 speciális mentőcsapat részére – még a természeti katasztrófát követő napokban.

Egy apró gesztus is nagy változást hozhat

Támogassa karácsonyi adománygyűjtő kampányunkat és tegyük együtt szebbé rászoruló családok ünnepét: vásároljon plüss mosómedvét* bármely Lidl áruházban!

Komoly elismerést kapott emberkereskedelem elleni küzdelmünk!

Budapest - Munkatársunk, Toszeczky Renáta november 24-én Hornung Ágnes családokért felelős államtitkártól átvehette az Emberi Méltóság Védelméért Díjat.

Lap tetejére