“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Tűz emésztette fel a múltat, de sikerült segíteni

Author: Főadmin Date: 2017. szeptember 15., péntek 12:30

 

Vácrátót – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai felhívást tettek közzé a közelmúltban, amellyel egy szerencsétlenül járt család sorsára hívták fel a figyelmet. A baptista közösség példás összefogása, az akció támogatói reményt és lehetőséget adtak Bajnóczkyéknak. 

 

Szilágyi Attila, a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója szeptember 13-án meglátogatta az asszonyt. Az egykori ház üszkös romjai mellett beszélgettek.

Bajnóczky Ildikó így idézte fel a történteket: „Május 26-ról 27-re virradó éjszaka történt. Éjjel a kutyák keltettek fel, arra riadtam, hogy a konyha mennyezete lángokban áll, a tűz pedig terjed tovább a konyhaszekrényre. Menekülnöm kellett. Még jóval a tűzoltók érkezése előtt felrobbant a gázpalack, amit a főzéshez használtam, azok után pedig már lángolt az egész ház. A tragédiát elektromos hiba okozta. A tűzoltók jó sokára megérkeztek, eloltották a tüzet, de nem maradt semmink. Még az emlékeink, a családi ereklyék, a fényképek is elégtek. Már hónapok óta várom a tűzoltóság válaszát arról, miért késlekedtek annyit, de a magyarázat elmaradt. A fiam a Baptista Szeretetszolgálat által fenntartott Kovács Pál Baptista Gimnázium diákja. Ő aznap szerencsére nem volt otthon – ketten élünk, egyedül nevelem. Pedagógus vagyok, de jelenleg egy vegyiáru üzletben eladóként dolgozom.”

A Baptista Szeretetszolgálat gyűjtést indított és ennek eredményeként sikerült 750 ezer forintot összegyűjteni. Ebből 150 ezer forint a segélyszervezet gyorssegélye volt, 600 ezer forint az akció meghirdetése után érkezett a számlára, további 50 ezer forintot az őrbottyáni-veresegyházi baptista gyülekezet adományozott. De a környékbeli baptisták és a segélyszervezet segítsége ezzel még korántsem merült ki: a mosógép és a tűzhely mellett ruhaneműk, ágyneműk, törölközők, konyhai felszerelések, könyvek gyűltek össze a felhívás nyomán. A baptisták felajánlották azt is, hogy ha kell, az építkezésben is segítenek.

Mert lesz az is még a tél beállta előtt: rövidesen a teljesen leégett ház mögötti 36 négyzetméteres műhelyből szerény faházba költözhetnek Bajnóczkyék. Legalábbis az összegyűjtött pénzből egy ilyen építmény megvásárlását és felállítását tervezi az asszony, aki hálás mindazért, amit kapott a jó szándékú emberektől, akik Jézus Krisztus szeretetparancsának engedelmeskedtek.   

 


RELATED NEWS

Szenczy Katalinra emlékezünk

Kati életét Isten és az emberek iránt való szeretete, hűséges, imádkozó szíve, szelíd, kedves személye és szolgálatkészsége határozta meg. Szenczy Sándor nem mindennapi küldetéséhez Kati nemcsak a biztos családi hátteret, az otthon meleg légkörét biztosította, de a kezdetektől maga is aktívan részt vett úgy a gyülekezeti, mint a szeretetszolgálati munkában is. Adjunk hálát Kati életéért és búcsúzzunk el Tőle együtt!

Hátrányos helyzetű gyerekeket láttunk vendégül

Budapest - Immár huszonnegyedik alkalommal szervezte meg támogatóinak és önkénteseinek segítségével Vidám Gyermeknap elnevezésű rendezvényét a Baptista Szeretetszolgálat.

Egyetemi kutatótermet neveztek el Szenczy Sándorról, alapítónkról

Budapest – Szenczy Sándorról, a Baptista Szeretetszolgálat két esztendeje elhunyt alapítójáról 2024. április 26-án kutatótermet neveztek el a fővárosban, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon. Az egyetemen – az egész országban egyedülálló módon – Szenczy Sándor kezdeményezésére kezdődött meg a humanitárius szakemberek oktatása, aki Rajnai Zoltán dékánnal közösen hozta létre a Humanitárius Műveletek Menedzser képzést.

Lap tetejére