“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Toszeczky Renáta előadása az emberkereskedelemről

Author: Főadmin Date: 2015. december 04., péntek 18:43

 

Az emberkereskedelem a szervezett bűnözés súlyos formája, az emberi jogok egyik legsúlyosabb megsértése, ezért nagyon fontos az emberkereskedelem elleni küzdelem és az áldozatok felismerése, segítése. A konferenciára meghívást kaptak a gyermekvédelmi, bűnmegelőzési jelzőrendszer tagjai: a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság illetékességi területén lévő települések polgármesterei, jegyzői, a gyermekjóléti szolgálatok munkatársai, a tanyagondnokok, a mezei őrszolgálatok tagjai, a járási gyámhivatal munkatársai, pedagógusok, nevelőszülői tanácsadók, a fogyatékosok nappali ellátásában közreműködő szakemberek, polgárőrök.

A konferencia első részében Figyelemfelhívás az emberkereskedelem veszélyeire címmel Fogl Ferenc rendőr törzszászlós, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, Határrendészeti Szolgálat, Elemző Értékelő Alosztály referense tartott előadást. A Határrendészeti Szolgálat által összeállított profilgyűjtemény alapján engedett betekintést az emberkereskedelem, embercsempészet elkövetési módszereire és a megelőzés lehetőségeiről is beszélt. A rendezvény második felében Beszéljünk az emberkereskedelemről! címmel Toszeczky Renáta, a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni programjának koordinátora ismertette az áldozattá válás lehetőségeit, a megelőzés módszereit, az áldozatok rehabilitációját, a segélyszervezet által működtetett programok segítségnyújtási formáit. Toszeczky Renáta néhány nappal ezelőtt, 2015 novemberében kapta meg a Richter „Aranyanyu” díját.

A konferencián elhangzott hasznos információk a rendészeti, a segítő, a szociális ágazatban, az oktatás területén dolgozó szakemberek mindennapi munkájához adtak segítséget.          

RELATED NEWS

Véget értek a hazai YouLead vitaversenyek: irány a döntő!

Az Európai Unió néhány szervezete „You Lead” elnevezéssel olyan vitaversenyt kezdeményezett, amelynek az volt célja, hogy ösztönözze a fiatalok szerepvállalását és a demokratikus vitát, valamint összekapcsolja azt a környezetvédelemmel.

A Radnóti Színház emberkereskedelem elleni programunkat támogatta

Budapest - A Radnóti Miklós Színház alkotói közössége egy fesztivál Közönségdíjának összegét ajánlotta fel a Baptista Szeretetszolgálat javára.

Mérlegképes könyvelői állást hirdet a Baptista Szeretetszolgálat

Szervezetünk pákozdi vagy budapesti irodájába keressük az önállóan és csapatban is dolgozni tudó, legalább 3 éves gyakorlattal rendelkező munkatársakat, teljes munkaidőben.

Lap tetejére