“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Sikeres táborok, missziók országszerte és a határokon túl

Author: Főadmin Date: 2017. augusztus 07., hétfő 14:24

 

A nyári hónapokban Seregélyestől Nagyhalászig hazánk számos településén rendeztek tábort, szerveztek missziót elsősorban amerikai önkéntesek segítségével a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai. A határokon túl az egészségügyi jellegű segítségnyújtásra helyezték a hangsúlyt az önkéntesek.

Az idei nyár első hónapjában először Nagyhalászra érkeztek amerikai önkénesek, hogy keresztény szellemben tanítsák az angol nyelvet az arra jelentkező kisdiákoknak. De nem csupán ott „vertek tábort” a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és a tengerentúli vendégek: így történt ez Tégláson, Velencén, Sárosdon, Seregélyesen, Budapesten, Ibrányban, Pécsett, Nyírbogdányban, Törökszentmiklóson, Tiszaroffon és Vásárosnaményban is. A tábor programjait néhány helyszínen egy újdonság egészítette ki: az amerikai futballhoz szükséges felszerelésekkel lepte meg a fiatalokat a segélyszervezet, így több helyszínen nagy sikerrel, amerikai edzők segítségével gyakorolhattak a jelentkezők.

A missziók a határokon túl elsősorban mélyszegénységben élő romák között egészségügyi programok végrehajtásával folytatódtak. Amerikai orvosok, fogorvosok, ápolók utaztak a Baptista Szeretetszolgálat logisztikai támogatása mellett Kárpátaljára és Erdélybe, e helyszíneken gyógyszert is eljuttattak a legjobban rászorulóknak, olyan szegényeknek, akiket csak nagyon ritkán lát és kezel egészségügyi szakember.  A vajdasági gyerekek közé négy amerikai egyetemistát kísértek el a segélyszervezet munkatársai.  

A missziókba elsősorban Texasból, Virginiából és Észak-Karolinából érkezett amerikai önkéntesek elismeréssel nyilatkoztak a Baptista Szeretetszolgálat szervezte táborokról, ahol maradandó élményeket és emlékeket szereztek, s többen közülük újabb és hosszabb küldetés vállalását fontolgatják.           

 

  


RELATED NEWS

Szenczy Katalinra emlékezünk

Kati életét Isten és az emberek iránt való szeretete, hűséges, imádkozó szíve, szelíd, kedves személye és szolgálatkészsége határozta meg. Szenczy Sándor nem mindennapi küldetéséhez Kati nemcsak a biztos családi hátteret, az otthon meleg légkörét biztosította, de a kezdetektől maga is aktívan részt vett úgy a gyülekezeti, mint a szeretetszolgálati munkában is. Adjunk hálát Kati életéért és búcsúzzunk el Tőle együtt!

Hátrányos helyzetű gyerekeket láttunk vendégül

Budapest - Immár huszonnegyedik alkalommal szervezte meg támogatóinak és önkénteseinek segítségével Vidám Gyermeknap elnevezésű rendezvényét a Baptista Szeretetszolgálat.

Egyetemi kutatótermet neveztek el Szenczy Sándorról, alapítónkról

Budapest – Szenczy Sándorról, a Baptista Szeretetszolgálat két esztendeje elhunyt alapítójáról 2024. április 26-án kutatótermet neveztek el a fővárosban, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon. Az egyetemen – az egész országban egyedülálló módon – Szenczy Sándor kezdeményezésére kezdődött meg a humanitárius szakemberek oktatása, aki Rajnai Zoltán dékánnal közösen hozta létre a Humanitárius Műveletek Menedzser képzést.

Lap tetejére