“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Összefogás egy csángóföldi magyar tanárnőért és családjáért

Author: Főadmin Date: 2018. január 13., szombat 13:26

 

Külsőrekecsin – Az elmúlt év őszén, október 4-én éjjel egy csángóföldi magyar tanárnő, Sarca Felícia családi háza a tűz martaléka lett. Rajta és családján igyekszik segíteni a Baptista Szeretetszolgálat egy összefogás kezdeményezésével, gyűjtés elindításával. 

Felicia a moldvai csángó faluban, Külsőrekecsinben él 11 éves kislányával és férjével. Felícia a szomszédos település, Csíkfalu általános iskolájának tanítónője, szabad idejében a falu gyermekeinek tanít magyar nyelvet.

Október 4-én a család háza egy tűzeset következtében megsemmisült. A szakértői vélemény szerint a kémény meghibásodása miatt keletkezett a tűz. A ház újjáépítése tavasszal veszi kezdetét, ez idő alatt a család a polgármester felajánlásának köszönhetően bérelhet egy kétszobás, eredetileg fürdőszoba nélküli, korábban boltként működő házrészt. A Baptista Szeretetszolgálat eddig 300 ezer forint rendkívüli segéllyel támogatta Felíciát, ebből sikerült fürdőszobával bővíteni a család átmeneti otthonát. A tűzben a család teljes vagyona megsemmisült, s a tavaszra tervezett építkezéshez nem rendelkeznek tartalékkal. Minden vagyonuk tönkrement a tűzben, így ezek pótlásához is segítségre szorulnak.

A Baptista Szeretetszolgálat gyűjtést szervez Felícia megsegítésére. Nagy szükség van hálószobai és konyhai bútorokra, egyéb háztartáshoz szükséges felszerelésekre, konyhai eszközökre, mosógépre, tűzhelyre, edényekre, háztartási textíliákra, valamint a ház újjáépítéséhez szükséges eszközökre és nyersanyagra.

Bárki, aki szeretne segíteni a családon, jelentkezzen a Baptista Szeretetszolgálat 06 20 477 3038-as telefonszámán vagy a kurja.timea@baptistasegely.hu email címen Kurja Tímeánál, ahol a felajánlások fogadásán túl bővebb tájékoztatást is kaphat.

 

A pénzbeli adományokat az alábbi számlaszámra várjuk: UniCredit - 10918001-00000061-69770006. A közlemény rovatba írják rá: „Felícia”.

 

 

 

 

 


RELATED NEWS

Szenczy Katalinra emlékezünk

Kati életét Isten és az emberek iránt való szeretete, hűséges, imádkozó szíve, szelíd, kedves személye és szolgálatkészsége határozta meg. Szenczy Sándor nem mindennapi küldetéséhez Kati nemcsak a biztos családi hátteret, az otthon meleg légkörét biztosította, de a kezdetektől maga is aktívan részt vett úgy a gyülekezeti, mint a szeretetszolgálati munkában is. Adjunk hálát Kati életéért és búcsúzzunk el Tőle együtt!

Hátrányos helyzetű gyerekeket láttunk vendégül

Budapest - Immár huszonnegyedik alkalommal szervezte meg támogatóinak és önkénteseinek segítségével Vidám Gyermeknap elnevezésű rendezvényét a Baptista Szeretetszolgálat.

Egyetemi kutatótermet neveztek el Szenczy Sándorról, alapítónkról

Budapest – Szenczy Sándorról, a Baptista Szeretetszolgálat két esztendeje elhunyt alapítójáról 2024. április 26-án kutatótermet neveztek el a fővárosban, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon. Az egyetemen – az egész országban egyedülálló módon – Szenczy Sándor kezdeményezésére kezdődött meg a humanitárius szakemberek oktatása, aki Rajnai Zoltán dékánnal közösen hozta létre a Humanitárius Műveletek Menedzser képzést.

Lap tetejére