“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Orvoscsoporttal Kárpátalján

Author: Süni Date: 2014. augusztus 14., csütörtök 15:01

A missziós csoportok többféle segítséget nyújtanak a helyi romáknak. Idén egy 25 fős orvoscsoport érkezett Dobronyba, ahol 10 napos misszió vette kezdetét.

Amerikai és magyar nővérek, orvosok, gyógyszerészek, orvostanhallgatók és tolmácsok segítettek abban, hogy minden rászoruló a neki legmegfelelőbb gyógyszert kapja meg. A rendelés részben kint az udvaron ponyvák vagy szőlőlugas alatt, részben valaki otthonában vagy a romatelep gyülekezeti házában zajlott. Először felvették a betegek személyes adatait, súlyt, vérnyomást mértek. Ezután kerültek a páciensek az orvosokhoz, akik részletesen kivizsgálták őket és felírták a szükséges gyógyszereket. A harmadik állomáson, a gyógyszertárban szakemberek segítségével állították össze a gyógyszeradagokat. Az ellátottak nagy többsége nem szed rendszeresen gyógyszert, mert nem tudja fedezni az árát.

Missziós utunk lényege épp az, hogy a legrászorultabb rétegekhez juttassuk el a segítséget, ez esetben a sokak által elérhetetlennek tűnő fájdalomcsillapítót, vérnyomás és lázcsökkentőt, gyógyszert torok- és tüdőgyulladásra, fül és szemcseppet, féregtelenítőt és izomlazító krémet. A dobronyi romatelep mellett eljutottunk Lucskára, Homokra, Koncházára is, ahol csupán egyetlen nap alatt több mint 240 beteget sikerült megvizsgálni. Összesen 8000 dollárnyi értékű gyógyszert osztottunk ki mintegy 1000 betegnek.

RELATED NEWS

A mentőcsapatot 3 millió forinttal támogatta Székesfehérvár önkormányzata

Székesfehérvár - Rendkívüli helyzetekben rendkívüli döntésekre és segítségre van szükség. Ennek jegyében Székesfehérvár önkormányzata 3 millió forintot ajánlott fel a törökországi földrengés áldozatainak mentésében résztvevő Rescue24 speciális mentőcsapat részére – még a természeti katasztrófát követő napokban.

Egy apró gesztus is nagy változást hozhat

Támogassa karácsonyi adománygyűjtő kampányunkat és tegyük együtt szebbé rászoruló családok ünnepét: vásároljon plüss mosómedvét* bármely Lidl áruházban!

Komoly elismerést kapott emberkereskedelem elleni küzdelmünk!

Budapest - Munkatársunk, Toszeczky Renáta november 24-én Hornung Ágnes családokért felelős államtitkártól átvehette az Emberi Méltóság Védelméért Díjat.

Lap tetejére