“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Örökbefogadás: egy méltó élet ajándéka

Author: Főadmin Date: 2016. november 09., szerda 16:23

 

Az örökbefogadás lehetősége ma Magyarországon még mindig nem eléggé ismert és elfogadott sem a társadalom, sem a válságterhes anyák részéről, pedig az, ha megadjuk az esélyt egy méltó élethez, nem csupán a befogadó család, de az örökbeadó anya jövőjét is kiteljesítheti. Ezért fontos, hogy beszéljünk erről, ha máskor nem, legalább a világnap apropóján. A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban kapta meg működési engedélyét az illetékes minisztériumtól a nyílt örökbefogadás közvetítéséhez, miután szakemberei megszerezték az ehhez szükséges képesítést. Hazánkban hét civil szervezet törődik azzal, hogy családban nőhessenek fel azok a gyermekek, akiket a szülő bizonyos okok miatt nem tud, vagy nem akar felnevelni.

Évekig Szenczy Katalin irányította a segélyszervezet ilyen irányú munkáját. Ő egy alkalommal így írt erről: „Az évek hosszú sodrásában, mint folyóból kiálló szikla, úgy vált határozottsággá bennem a gyermekekért való tenni akarás vágya. A Baptista Szeretetszolgálat misszióinak távoli helyszínein, a nyugat-szaharai sivatagtól a koszovói hegyeken át a vietnámi falvakig mindig a gyermekek hálás és szeretettel teli tekintetét kerestem, és így történt ez Magyarországon is. Mert tudom, hogy ezért érdemes élni, ezért érdemes vállalni a terheket és a lemondást, mindent, amit akadályként gördíthet elénk a sors. Nincs, nem lehet ennél szebb ajándék. Sokan vannak közöttünk olyanok, akik mindenüket feláldoznák azért, hogy egy szerető gyermeket magukhoz szoríthassanak. Sok kérdés, esetenként kétségbeesés, harag boríthatja homályba a lelket akkor, ha ez a vágy nem teljesülhet, ha ennek még az esélye sem látszik. Bízom benne, hinnem kell abban, hogy egyszer mindenki megkaphatja ezt az ajándékot.”

A Baptista Szeretetszolgálat azt kéri, az érdeklődők kérdéseiket az orokbefogadas@baptistasegely.hu email címre írják meg.

 

 

RELATED NEWS

Szenczy Katalinra emlékezünk

Kati életét Isten és az emberek iránt való szeretete, hűséges, imádkozó szíve, szelíd, kedves személye és szolgálatkészsége határozta meg. Szenczy Sándor nem mindennapi küldetéséhez Kati nemcsak a biztos családi hátteret, az otthon meleg légkörét biztosította, de a kezdetektől maga is aktívan részt vett úgy a gyülekezeti, mint a szeretetszolgálati munkában is. Adjunk hálát Kati életéért és búcsúzzunk el Tőle együtt!

Hátrányos helyzetű gyerekeket láttunk vendégül

Budapest - Immár huszonnegyedik alkalommal szervezte meg támogatóinak és önkénteseinek segítségével Vidám Gyermeknap elnevezésű rendezvényét a Baptista Szeretetszolgálat.

Egyetemi kutatótermet neveztek el Szenczy Sándorról, alapítónkról

Budapest – Szenczy Sándorról, a Baptista Szeretetszolgálat két esztendeje elhunyt alapítójáról 2024. április 26-án kutatótermet neveztek el a fővárosban, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon. Az egyetemen – az egész országban egyedülálló módon – Szenczy Sándor kezdeményezésére kezdődött meg a humanitárius szakemberek oktatása, aki Rajnai Zoltán dékánnal közösen hozta létre a Humanitárius Műveletek Menedzser képzést.

Lap tetejére