X

“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Közös tréningen az emberkereskedelem elleni küzdelem résztvevői

Author: Főadmin Date: 2015. november 07., szombat 10:22

 

A Baptista Szeretetszolgálat 2014-től 2016-ig – a Pádovai Egyetem Emberi Jogi Központjával és a Velencei Önkormányzat Szociális Osztályával partnerségben ­– egy, az Európai Bizottság által finanszírozott két éves projektet valósít meg, amelynek címe: Az emberkereskedelem és a kizsákmányolás áldozatai a sebezhetőség és az illegalitás között. A program hangsúlyos része egy több napos tréning, amit a területen dolgozó magyarországi szakemberek számára rendezett a segélyszervezet. Két alkalommal egy-egy napos képzés megtörtént már korábban Hatvanban és Kiskőrösön, a legutóbbi állomás Szarvas volt.

A vártnál is jóval több, mintegy hetven tevékeny résztvevő olyan képviselője szakterületének, aki valamilyen módon találkozhat az emberkereskedelem és a kizsákmányolás gyermek, kiskorú fiatal vagy felnőtt áldozatával. Tagja az úgynevezett jelzőrendszernek és az áldozatirányító hálózatnak: például pedagógus, rendőr, gyermekotthon nevelője, jogász, család- vagy áldozatsegítő szakember.

De Coll Ágnes, a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni programjának vezetője, a rendezvény szervezője elmondta: a három napban igyekeztek a gyakorlati feladatokra összpontosítani, tréning jelleggel képezték tovább a résztvevőket, akik igen fontosnak ítélték a közös munkát és az együttműködést. Láthatóvá vált, milyen nagy szükség volt a tapasztalatok átadására, a különböző nézőpontok ütköztetésére és arra is, hogy kiderüljön: folytatni kell a hasonló tréninger szervezését, hiszen a probléma nem lesz kisebb. A tréning következménye lehet az is, hogy az áldozatok érdekében javulhat a különböző szakterületeken dolgozók közötti együttműködés.  

 

 d

RELATED NEWS

Jubileumi ünnep a 25 éves Baptista Szeretetszolgálattal

Budapest Aréna, 2022. december 2. A Baptista Szeretetszolgálat két év kihagyás után újra szeretettel vár a BudapestArénába, hogy egy közös ünnepen tekinthessünk vissza a szervezet 25 évére! Ebben segíteni fog Mező Misi és a Magna Cum Laude, Pintér Béla és zenekara, Szabó Balázs, Papp János a Magyarországi Baptista Egyház elnöke, Szilágyi Béla a Szeretetszolgálat elnöke de velünk lesz a Baptista Sulik 400 fős kórusa és több meglepetésvendég is!

Ajánlatkérési felhívás

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány Ajánlatkérési felhívása „Átmeneti menekültszálló felújítása 1239 Budapest, Grassalkovich út 294. címen”.

Gyökerekkel és szárnyakkal

Révész Szilvia, a Baptista Szeretetszolgálat szóvivője, segélyezési programigazgatója, a Baptista Női Misszió vezetője a segélyszervezet tevékenységének koordinálása során végzett kiemelkedő tevékenysége, különösen az ukrajnai menekültek megsegítését szolgáló munkája elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehette át az állami ünnepen.

Lap tetejére