“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Köszöntjük önkénteseinket, köszönjük helytállásukat a múltban és a jelenben!

Author: Főadmin Date: 2021. december 05., vasárnap 13:59

 

Az önkéntesség ügyének népszerűségéhez és elismertségéhez korábban már két tematikus év járult hozzá hazánkban: 2001-ben az ENSZ kezdeményezésére indított Önkéntesek Nemzetközi Éve, 2011-ben pedig az Európai Unió Önkéntesség Európai Éve. Mindkettőhöz csatlakozott Magyarország. A lakosság és a vállalatok nagyobb arányú bevonásáért, a tömeges részvételért, az adományozók mozgósításáért javasolták civil szervezetek, hogy legyen 2021. az Önkéntesség Magyarországi Éve: ez az esztendő ér véget rövidesen, miközben az ország a pandémia negyedik hullámával küzd.

Miközben a Baptista Szeretetszolgálat szociális intézményi családjának szinte minden tagja várja és hálásan igénybe is veszi az önkéntesek segítségét, az adventi időszakban tizennyolcadik alkalommal megszervezett Cipősdoboz Akció legfontosabb frontjain is ott találjuk őket: az adományok gyűjtésénél, a dobozok csomagolásánál, a gyermekeknek szóló programok lebonyolításakor. Korábban a magyarországi árvízeknél több mint háromezer önkéntesünk dolgozott, ott voltak több százan a nyári táborokban nehéz sorsú gyerekek között, magasan képzett önkéntesek vettek részt nemzetközi egészségügyi szolgálatainkban és mentőakcióinkban háborúk és természeti katasztrófák helyszínén: orvosok, ápolók, tűzoltók, tolmácsok, újságírók.

Ma, az önkéntesség nemzetközi napján, december 5-én a Baptista Szeretetszolgálat nevében is külön köszönjük azt, amit ők a közösségért, mindannyiunkért tettek és tesznek! Sugalljon bármit a fogyasztásra épülő társadalom, az önként, ellenszolgáltatás nélkül végzett munka, a másokért vállalt áldozat az egyik legnagyobb emberi érték, amit büszkén ünnepelhetünk a mai napon!

RELATED NEWS

Pavelcze László, mentőcsapatunk parancsnoka az Év embere lett Fejérben

Pákozd - Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport parancsnoka lett az Év embere 2023-ban Fejér vármegyében - ez derült ki a vármegye hírportáljának szavazásából.

2000-nél több családnak segít karácsonykor a Lidl

Budapest – A Lidl Magyarország szívügyének tekinti a társadalmi felelősségvállalást, melynek jegyében hosszú évek óta szervez adománygyűjtő programot a szeretet ünnepe alkalmával is. A vállalat az idei rendhagyó kezdeményezésének köszönhetően összesen közel 20 millió forint értékben adott át élelmiszereket a Baptista Szeretetszolgálatnak.

Elismerések, díjak a 2023-as év legjobb szeretetszolgálatosainak

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje munkájukat. A 2023. év elismeréseit december 15-én a Benczúr utcai Baptista Házban vehették át munkatársaink, önkénteseink.

Lap tetejére