“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Idén is a Cipősdoboz Akciónak gyűjti az ajándékokat a Mikulástroli

Author: Főadmin Date: 2019. december 06., péntek 13:27

 

Budapest - December 5-én, csütörtökön a Cipősdoboz Vártól ünnepélyes keretek között indult ajándékgyűjtő útjára a Mikulástroli. A feldíszített környezetkímélő és akadálymentes Solaris–Škoda trolibusz különleges megjelenéssel és egyedi belső dekorációval közlekedik, és gyűjti a rászorulók számára az ajándékokat.


December 19-ig a 70-es, a 72-es, a 75-ös, a 80A és a 83-as trolibusz vonalán lehet találkozni a Mikulással. A kampány keretében az utasok nemcsak együtt trolizhatnak a Mikulással, de leadhatják azokat a cipősdobozba csomagolt ajándékokat is, amelyeket a BKK eljuttat a Baptista Szeretetszolgálat részére, amely idén 16. alkalommal kezdte meg hagyományos ünnepi adománygyűjtő akcióját. Ezek a cipősdoboznyi ajándékok Magyarország legszegényebb, legtávolabbi részeibe is eljutnak, hogy megörvendeztessék a gyerekeket.

A Mikulástroli nemcsak a rajta ülő Mikulás miatt különleges: káprázatos fényeit körülbelül 10000 db alacsony fogyasztású LED izzóból összeállított fényfüzér biztosítja, valamint különleges, egyedi belső dekoráció gondoskodik az ünnepi hangulatról. A Mikulástrolin normál díjszabás szerint lehet utazni, a járat indulási időpontjairól a BKK menetrendjéből, a trolibuszok ikonjára kattintva lehet tájékozódni.

A Mikulástroli december 19-ét követően Fénytroliként közlekedik tovább a megszokott napi közlekedés részeként, január 5-ig. A Fénytroli olyan trolibusz vonalakon is közlekedni fog, amelyeket a Mikulástroli a kéthetes közlekedése során nem érintett – ezzel biztosítva minden trolibusszal elérhető kerület, térség számára a „Fénytrolis élményt”. A jármű ekkor már nemcsak az esti időszakban, hanem egész nap elérhető lesz a meghirdetett vonalakon, ajándékokat ebben az időszakban már nem gyűjt. A Főváros útjain közlekedő 57 korszerű, zéróemissziós trolibusszal a flotta immár jelentős részét önjáróképes trolibuszok alkotják – ennek folyamatos bővítésére pedig a BKK kiemelt hangsúlyt fektet.

A BKK elkötelezett a környezetbarát elektromos közlekedési megoldások iránt. 2019 őszétől forgalomba álltak a vadonatúj Solaris-Škoda trolibuszok a fővárosban: a legújabb 10 szóló és 11 csuklós trolibusz kényelmes és minőségi utazási élményt biztosít az utasok számára. A BKK célja, hogy kihasználva a modern, alacsonypadlós, légkondicionált trolibuszok önjáróképességét, a közösségi közlekedés színvonalát tovább emelve – kifejezetten a belváros térségében – dízelüzemű autóbuszokat fokozatosan környezetbarát, zéróemissziós közlekedési megoldással váltsa ki. A BKK kapcsolódó járműbeszerzés szerződése még további 50, akár szóló, akár csuklós jármű lehívását teszi lehetővé.

Ebben az évben először az E.ON Hungária Zrt. is támogatja a Mikulástrolit, angyaluk a járművön apró ajándékokkal kedveskedik az utasoknak.

 

 


RELATED NEWS

Szenczy Katalinra emlékezünk

Kati életét Isten és az emberek iránt való szeretete, hűséges, imádkozó szíve, szelíd, kedves személye és szolgálatkészsége határozta meg. Szenczy Sándor nem mindennapi küldetéséhez Kati nemcsak a biztos családi hátteret, az otthon meleg légkörét biztosította, de a kezdetektől maga is aktívan részt vett úgy a gyülekezeti, mint a szeretetszolgálati munkában is. Adjunk hálát Kati életéért és búcsúzzunk el Tőle együtt!

Hátrányos helyzetű gyerekeket láttunk vendégül

Budapest - Immár huszonnegyedik alkalommal szervezte meg támogatóinak és önkénteseinek segítségével Vidám Gyermeknap elnevezésű rendezvényét a Baptista Szeretetszolgálat.

Egyetemi kutatótermet neveztek el Szenczy Sándorról, alapítónkról

Budapest – Szenczy Sándorról, a Baptista Szeretetszolgálat két esztendeje elhunyt alapítójáról 2024. április 26-án kutatótermet neveztek el a fővárosban, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon. Az egyetemen – az egész országban egyedülálló módon – Szenczy Sándor kezdeményezésére kezdődött meg a humanitárius szakemberek oktatása, aki Rajnai Zoltán dékánnal közösen hozta létre a Humanitárius Műveletek Menedzser képzést.

Lap tetejére