“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Idén is a Cipősdoboz Akciónak gyűjti az ajándékokat a Mikulástroli

Author: Főadmin Date: 2019. december 06., péntek 13:27

 

Budapest - December 5-én, csütörtökön a Cipősdoboz Vártól ünnepélyes keretek között indult ajándékgyűjtő útjára a Mikulástroli. A feldíszített környezetkímélő és akadálymentes Solaris–Škoda trolibusz különleges megjelenéssel és egyedi belső dekorációval közlekedik, és gyűjti a rászorulók számára az ajándékokat.


December 19-ig a 70-es, a 72-es, a 75-ös, a 80A és a 83-as trolibusz vonalán lehet találkozni a Mikulással. A kampány keretében az utasok nemcsak együtt trolizhatnak a Mikulással, de leadhatják azokat a cipősdobozba csomagolt ajándékokat is, amelyeket a BKK eljuttat a Baptista Szeretetszolgálat részére, amely idén 16. alkalommal kezdte meg hagyományos ünnepi adománygyűjtő akcióját. Ezek a cipősdoboznyi ajándékok Magyarország legszegényebb, legtávolabbi részeibe is eljutnak, hogy megörvendeztessék a gyerekeket.

A Mikulástroli nemcsak a rajta ülő Mikulás miatt különleges: káprázatos fényeit körülbelül 10000 db alacsony fogyasztású LED izzóból összeállított fényfüzér biztosítja, valamint különleges, egyedi belső dekoráció gondoskodik az ünnepi hangulatról. A Mikulástrolin normál díjszabás szerint lehet utazni, a járat indulási időpontjairól a BKK menetrendjéből, a trolibuszok ikonjára kattintva lehet tájékozódni.

A Mikulástroli december 19-ét követően Fénytroliként közlekedik tovább a megszokott napi közlekedés részeként, január 5-ig. A Fénytroli olyan trolibusz vonalakon is közlekedni fog, amelyeket a Mikulástroli a kéthetes közlekedése során nem érintett – ezzel biztosítva minden trolibusszal elérhető kerület, térség számára a „Fénytrolis élményt”. A jármű ekkor már nemcsak az esti időszakban, hanem egész nap elérhető lesz a meghirdetett vonalakon, ajándékokat ebben az időszakban már nem gyűjt. A Főváros útjain közlekedő 57 korszerű, zéróemissziós trolibusszal a flotta immár jelentős részét önjáróképes trolibuszok alkotják – ennek folyamatos bővítésére pedig a BKK kiemelt hangsúlyt fektet.

A BKK elkötelezett a környezetbarát elektromos közlekedési megoldások iránt. 2019 őszétől forgalomba álltak a vadonatúj Solaris-Škoda trolibuszok a fővárosban: a legújabb 10 szóló és 11 csuklós trolibusz kényelmes és minőségi utazási élményt biztosít az utasok számára. A BKK célja, hogy kihasználva a modern, alacsonypadlós, légkondicionált trolibuszok önjáróképességét, a közösségi közlekedés színvonalát tovább emelve – kifejezetten a belváros térségében – dízelüzemű autóbuszokat fokozatosan környezetbarát, zéróemissziós közlekedési megoldással váltsa ki. A BKK kapcsolódó járműbeszerzés szerződése még további 50, akár szóló, akár csuklós jármű lehívását teszi lehetővé.

Ebben az évben először az E.ON Hungária Zrt. is támogatja a Mikulástrolit, angyaluk a járművön apró ajándékokkal kedveskedik az utasoknak.

 

 


RELATED NEWS

Pavelcze László, mentőcsapatunk parancsnoka az Év embere lett Fejérben

Pákozd - Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport parancsnoka lett az Év embere 2023-ban Fejér vármegyében - ez derült ki a vármegye hírportáljának szavazásából.

2000-nél több családnak segít karácsonykor a Lidl

Budapest – A Lidl Magyarország szívügyének tekinti a társadalmi felelősségvállalást, melynek jegyében hosszú évek óta szervez adománygyűjtő programot a szeretet ünnepe alkalmával is. A vállalat az idei rendhagyó kezdeményezésének köszönhetően összesen közel 20 millió forint értékben adott át élelmiszereket a Baptista Szeretetszolgálatnak.

Elismerések, díjak a 2023-as év legjobb szeretetszolgálatosainak

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje munkájukat. A 2023. év elismeréseit december 15-én a Benczúr utcai Baptista Házban vehették át munkatársaink, önkénteseink.

Lap tetejére