“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Gálán köszönte meg a Baptista Szeretetszolgálat a támogatást

Author: Főadmin Date: 2017. január 27., péntek 20:24

 

A Baptista Szeretetszolgálat 2016 adventjén 41 ezer 170 cipősdoboz ajándékot gyűjtött és juttatott el a rászorult gyermekeknek, részben külföldre is, például Böjte atya erdélyi árvaházaiba. Az adományok egy részének útját idén is nyomon lehetett követni.

Január 27-én, pénteken a segélyszervezet hűséges támogatóit Kurja Tímea, a tizenhárom éves Cipősdoboz Akció egyik koordinátora, az est háziasszonya köszöntötte, majd Parti János, a Kempinski Hotel értékesítési és marketing igazgatója vette át a szót. Elmondta: ritkán adódik számukra olyan lehetőség, hogy jótékonysági akció részesei lehetnek, ezért idén is örömmel mondtak igent, amikor elfogadták a segélyszervezet felkérését. Parti János lélekemelőnek nevezte a Cipősdoboz Akció újabb sikerét, majd reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a hagyomány folytatódik.

Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat nemzetközi igazgatója szavaival arra emlékeztetett, hogy a legutóbbi akció évében ünnepelte a segélyszervezet alapításának 20. jubileumát. A múltról szólva beszélt a Cipősdoboz Akció külföldi baptista gyökereiről és hazai sikeréről, amely azonban már a magyar Baptista Szeretetszolgálat nevéhez fűződik. Kiemelte, hogy az akció elmúlt 13 évében a munkatársak az önkéntesek és a partnerek segítségével összesen mintegy 370 ezer cipősdoboznyi ajándékot juttattak el a rászoruló kisgyerekekhez, s ez az adat önmagáért beszél. „Nagyobb boldogság adni, mint kapni”, idézte zárásként Pál apostol nyomán Jézust az igazgató.

Mielőtt átadták volna a köszönő okleveleket, Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke imádkozott és mondott hálás szavakat az Úrnak a szolgálat lehetőségéért.

A 2016-os Cipősdoboz Akció támogató partnere volt: a Kempinski Hotel, a budapesti Pannonhalmi Béla Baptista Általános Iskola, a kótaji István Király Baptista Általános Iskola, a tiszaszalkai Hétvezér Baptista Általános Iskola, a fővárosi Kövessi Erzsébet Baptista Szakközépiskola és Gimnázium, a TOF, a Bookline, a REGIO Játék, a Skoda, a Nokia, az Aegon, a Metro, 7. kerület önkormányzata, az Arcadia Hotel, a Klauzál téri vásárcsarnok, a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ, a Westend, a BKK, a Safru Kertészet, a Magyar Honvédségtől a CIMIC, a Black Sheep Kft., a Prémium Médiacsoport, a Nekedterem Kft., az Országos Magyar Méhészeti Egyesület, a Printker Office Land Zrt., az Oxygen Wellness, a Gilda Max, a Lite Wellness Club, Lubo bohóc és a Happy Day Band, Szandi és Bogdán Csaba, Juhász József és Garai László.

A gála résztvevői a segélyszervezet 20 évéről és a tavalyi Cipősdoboz Akcióról egy-egy kisfilmet nézhettek meg, majd ki-ki választhatott egy szeletet abból a tortából, amely egy tekintélyes méretű cipősdobozt formázott. A Baptista Szeretetszolgálat azzal búcsúzott partnereitől és támogatóitól, hogy az akció folytatódik, és az idei adventre ismét meglepetéssel készülnek.         

 

RELATED NEWS

Szenczy Katalinra emlékezünk

Kati életét Isten és az emberek iránt való szeretete, hűséges, imádkozó szíve, szelíd, kedves személye és szolgálatkészsége határozta meg. Szenczy Sándor nem mindennapi küldetéséhez Kati nemcsak a biztos családi hátteret, az otthon meleg légkörét biztosította, de a kezdetektől maga is aktívan részt vett úgy a gyülekezeti, mint a szeretetszolgálati munkában is. Adjunk hálát Kati életéért és búcsúzzunk el Tőle együtt!

Hátrányos helyzetű gyerekeket láttunk vendégül

Budapest - Immár huszonnegyedik alkalommal szervezte meg támogatóinak és önkénteseinek segítségével Vidám Gyermeknap elnevezésű rendezvényét a Baptista Szeretetszolgálat.

Egyetemi kutatótermet neveztek el Szenczy Sándorról, alapítónkról

Budapest – Szenczy Sándorról, a Baptista Szeretetszolgálat két esztendeje elhunyt alapítójáról 2024. április 26-án kutatótermet neveztek el a fővárosban, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon. Az egyetemen – az egész országban egyedülálló módon – Szenczy Sándor kezdeményezésére kezdődött meg a humanitárius szakemberek oktatása, aki Rajnai Zoltán dékánnal közösen hozta létre a Humanitárius Műveletek Menedzser képzést.

Lap tetejére